Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

„Арсенал” АД отбеляза 132 години от създаването на първото предприятие в отбранителната промишленос


 В традиционния ден на отворените врати на „Арсенал” АД, кметът на Община Казанлък Стефан Дамянов поздрави лично всички арсеналци с отбелязването на 132-та годишнина от създаването на първото предприятие в отбранителната промишленост на България и най-голямото в сферата на родното машиностроене.


Със стратегически важното си разположение Казанлък се оказва най-подходящото място, където да се разположи Държавната военна фабрика, чийто правоприемник е „Арсенал” АД.

Кметът Стефан Дамянов, който е работил в дружеството и е бил негов директор, се обърна към присъстващите с много топлота и с гордост, че работят в едно от най-важните и мащабни предприятия не само в Казанлък, но и в България. Той подчерта значението на „Арсенал” за развитието на промишлеността и икономиката у нас, за приноса на неговия ръководен екип, на всички специалисти и работници, които не пестят сили и знания, за да се развива и специалното, и гражданското производство. „Арсенал” и Казанлък са едно неразделно цяло, развитието на „Арсенал” означава просперитет на цялата община”, подчерта кметът Дамянов.

Изпълнителният директор Николай Ибушев каза, че кризата е останала извън портала на дружеството. В момента тук работят малко над 7000 души, средната брутна работна заплата е нараснала и ще продължава да се увеличава. В резултат на успешния мениджмънт, на високото качество на продукцията и на иновациите пазарите на „Арсенал” АД са се увеличили. Дружеството акцентира върху обновяване и модернизиране на базата, въвеждат  се съвременни технологии на производство, осъществява се много добра социална политика.

С  пъстър концерт арсеналци отбелязаха с много настроение празника си на открито, въпреки студеното време.

Юлия Младенова
"Връзки с обществеността"
Община Казанлък

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж