Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Областният управител предлага законодателни промени за кражбите на електросъоръжения и ток


 Областният управител Йордан Николов ще предложи на старозагорските депутати от ГЕРБ да внесат в Народното събрание мотивирани предложения за промяна в законодателството, което се отнася до случаите на кражби на електроенергия или части от електропреносната мрежа у нас.


Главният финансов директор на EVN – България Йорг Золфелнер и отговорни представители на компанията запознаха областния управител с резултатите от дейността за миналата 2010 година, както и инвестиционната програма за 2011 г. През тази година се предвижда да бъдат инвестирани 113,1 млн.лв., като две трети от тях са предназначени за съществуващата мрежа.

Акценти в дейността на компанията за област Стара Загора са повишаването на сигурността на захранване и качеството на напрежение, чрез реконструкция и модернизация на мрежата. Предвидени са 9,3 млн. лв., като е възможно да достигнат 11,1 млн. лв., при промяна в тарифите на заплащане на електроенергията от потребителите, коментира Золфелнер. Той подчерта, че са готови да увеличат инвестициите при увеличаване на тарифите, по които се заплаща потребената електроенергия.

За намаляване на кражбите на електроенергия през новата потребителска година компанията предвижда 15 % инвестиции. Мениджърите съобщиха, че всички населени места, в които мрежите са от медни проводници, се наблюдават от полицията. Областният управител сподели, че според него трябва да се забрани изкупуването на проводници от пунктовете. Той предложи да бъдат подготвени предложения за промяна в законодателството, които чрез старозагорските депутати от ГЕРБ да стигнат до Народното събрание.

информация и снимки: Областна управа Стара Загора  

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: