Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Строги мерки за недопускане на шап на територията на област Стара Загора


 Областният управител Йордан Николов въведе строги мерки за преустановяване на търговията с животни и транспортирането им на територията на област Стара Загора. 


Със заповед от 20 януари 2011 година се задължава директорът на ОДМВР – Стара Загора да предприеме предупредителни мерки /предупредителен протокол/ спрямо лица, за които има данни, че се занимават с покупко-продажба и транспортиране на живи чифтокопитни животни. Органите на полицията трябва да осъществяват засилен контрол върху движението и транспортирането на живи чифтокопитни животни по пътищата на област Стара Загора. То ще може да се извършва само с цел незабавно клане или износ, като се съпровожда с ветеринарно-медицинско свидетелство - електронен формуляр, представляващо компютърна бланка.

Временно се преустановява дейността на пазара на живи животни в с. Могила, което ще се контролира от кмета на община Стара Загора и органите на МВР.

На кметовете на общини в област Стара Загора се разпорежда съвместно с органите на МВР да предприемат необходимите действия за преустановяване на дейността на нерегламентираните пазари на животни на територията на съответната община, както и да разпространят незабавно във всички населени места информация със симптомите на заболяването шап по чифтокопитните животни.
Заповедта на областния управител се издава след проведено заседание на Областната епизоотична комисия, съобразно Заповед на Генералния Директор на Националната Ветеринарно медицинска служба, във връзка с констатирани огнища на заболяването шап на територията на Република България.

информация и снимки: Областна управа Стара Загора    

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: