Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Засега без грипна епидемия в Старозагорско

 „Ежедневно следим нивото на болните от грип в Старозагорско. Броят на заболелите за изминалата седмица е 180 на 10 хиляди души", информира д-р Божидарка Кайракова от Регионалната здравна инспекция.

Ако нивото на острите респираторни заболявания се повиши до над 200 на 10 хиляди души от населението, ще бъде обявена грипна епидемия и в областта.

С обявяването на грипната епидемия се спират детските и женските консултации; профилактичните прегледи; профилактичните ваксинации; плановите операции; свижданията в лечебните заведения. Сред мерките за преодоляване на заболеваемостта са ограничаване на масовите прояви, прекратяване на плановите операции и на свижданията в болниците.

Грипна епидемия е обявена в още 6 области на страната - Бургас, Враца, Шумен, Благоевград, Велико Търново и Кюстендил. В епидемия продължават да бъдат и София-град, София област, общините Плевен и Пазарджик.

Заболеваемостта от грип в страната ще нараства и занапред, прогнозират от Министерство на здравеопазването. Най-вероятно пикът на епидемията ще бъде достигнат през следващите две седмици. Над 90% от положителните проби, които са изследвани за грип в Националната референтна лаборатория показват, че доминиращия щам на вируса през този сезон е А(Н1N1) - по- известен като свински грип.

www.dariknews.bg   

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: