Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Галина Стоянова участва в среща на областните управители в Ямбол


 Заместник областният управител Галина Стоянова участва в среща на областните управители от всички 28 области в страната, която се проведе в Ямбол на 28 януари 2011 година. На срещата бяха дискутирани ефективното усвояване на средствата от Европейския съюз и оперативните програми, предстоящото преброяване, подробности за подготвяните от кабинета законопроекти, които засягат пряко работата на областните администрации, както и текущи административни въпроси. 


Министърът по управление на европейските средства Томислав Дончев представи концепцията си относно начините за ефективно усвояване и управление на средствата от Европейския съюз за социално и икономическо развитие на областите в България. Беше отчетено, че възможностите, които предоставят оперативните програми на ЕС, могат да подпомогнат областните управители в провеждането на ефективна държавна политика в поверените им региони.

На организацията на предстоящото национално Преброяване – 2011 и важността на резултатите от него се спря доц. Марияна Коцева, шеф на Националния статистически институт. Тя подчерта значението на електронното преброяване и призова всички държавни структури по места да бъдат насърчени да се преброят по Интернет.

Заместник-министърът на регионалното развитие Екатерина Захариева представи подготвяните промени в Законите за държавната собственост, обществените поръчки и публично-частното партньорство. В дискусиите по актуални теми от работата на областните администрации се включиха Росен Желязков - главен секретар на Министерския съвет и Румяна Бъчварова - началник на кабинета на министър-председателя Бойко Борисов.

информация и снимки: Областна управа Стара Загора 

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: