Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Заместник областният управител Галина Стоянова се преброи


 Заместник областният управител Галина Стоянова, която е и председател на Областната преброителна комисия, апелира към жителите на област Стара Загора да се преброят по електронен път. На пресконференция по повод старта на преброяването по интернет в 00.00 ч. на 1 февруари тя подчерта и важната роля на медиите за създаване на позитивно отношение на хората към преброителния процес.

Стоянова каза още, че начинът по който са избрани преброителите и контрольорите в областта е в съответствие с указанията на Националния статистически институт.

Директорът на Териториалното статистическо бюро в Стара Загора Милена Караиванова информира, че до 10,30 часа днес са се преброили 25 700 души. Тя също насърчи електронното преброяване , като изтъкна, че информацията в системата е защитена, преброяваното лице има достъп до нея 24 часа в денонощието до 9 февруари и по този начин се пестят бюджетни средства.

Заместник областният управител Галина Стоянова демонстрира лично пред представители на медиите как става преброяването по електронен път.
В момента върви предаването на материалите и СИМ-картите на преброителите и контрольорите в региона. Общо 249 преброителни района има в община Стара Загора с 63 160 обекта за преброяване, информира Енчо Иванов от областната преброителна комисия. Ще работят общо 651 преброители и 125 контрольори, които ще тръгнат от 10 февруари.

За въпроси, отнасящи се до преброяването, можете да използвате следните телефонни номера всеки ден от 8 до 22 часа, включително в почивните и празнични дни:

• на телефон 0700 16 310:
– на цената на един градски разговор за абонати на Виваком;
– обажданията от мобилни телефони се заплащат по стандартната услуга за съответния мобилен оператор.
• на следните мобилни номера, които се таксуват по стандартната услуга за съответния мобилен оператор:
0882 606 606 – за абонати на МTел;
0898 148 206 – за абонати на Глобул;
0879 888 096 – за абонати на Виваком.
или да зададете своя въпрос:
• на e-mail адрес: support@nsi.bg

ПРЕДИМСТВАТА НА ЕЛЕКТРОННОТО ПРЕБРОЯВАНЕ
• Активно е 24 часа в денонощието;
• Има възможност да запазите отговорите си, да прекъснете попълването на картата и да продължите в удобно за Вас време;
• Спестява се време - попълването на картата за едно лице не би отнело повече от 10-15 минути. Информацията е надеждно защитена;
• външен човек няма да влиза в жилищата;
• пестим хартия и спасяваме живота на много дървета;
• улеснява се и ще се ускори въвеждането на данните от преброяването;
• спестяват се средства.
От 1 до 9 февруари може да попълните преброителната карта чрез информационна система „Преброяване 2011" на адрес:
http://www.nsi.bg/census2011/.


 Областният управител Йордан Николов призова за отговорно отношение към Преброяване - 2011

Областният управител Йордан Николов призова всички кметове на общини и шефовете на регионални структури в област Стара Загора за отговорно отношение към Преброяване – 2011, както и да се преброят по интернет.

Той обръща внимание на това, че по този начин ще бъдат спестени средства за заплащане на преброителите, ще се икономисат време и хартия. „Съзнавайки важността на факта, че 17-то поред преброяване на населението и жилищния фонд за първи път се провежда в условията на реално членство на България в Европейския съюз, акцентирам на изключителната важност на резултатите, които то ще покаже. Те ще дадат важни сведения за етническото, демографското, образователното, възрастовото и др. състояние на населението на Република България, както и на наличния сграден фонд”, пише областният управител.

Подобен призив се отправя и към служителите в останалите държавни и общински учреждения на територията на областта, както и към служителите на областна администрация – Стара Загора. Преброяването не е само статистическа, но и национална задача и всеки български гражданин трябва да участва в него, защото бъдещите политики на страната ни ще се изграждат върху данните от това преброяване, подчертава в писмото си Йордан Николов.
 
информация и снимки: Областна управа Стара Загора  
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: