Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Младеж от Казанлък ще представи презентация в Представителството на ЕК , София


 На 8 януари 2011 г. Европейската комисия, съвместно с Унгарското председателство на ЕС стартираха официално Европейската година на доброволчеството. За да се открои работата на доброволците, да се насърчат и останалите да участват, и да се обърне внимание на предизвикателствата пред тях са предвидени много инициативи, които предлагат   различни възможности за доброволческа дейност.
В тази връзка Представителството на ЕК в България обяви в средата на м.януари конкурс за създаване на пилотен екип от младежи-експерти по европейски теми " Team  Europe  junior  – 2011".


За  този конкурс имаха право да кандидатстват български студенти, които впоследствие да участват като доброволци в кампанията "Обратно в училище" през 2011 година – да се срещнат с ученици и учители в училището, което са завършили, в града, където са израснали.
Селекцията на кандидатите се осъществява на 2 етапа :първи -  изпращане по електронен път  на формуляр-заявление за участие, мотивационно писмо и PowerPoint презентация по зададени европейски теми.  Кандидатите,  получили  над 30 точки, са поканени  на втория етап да говорят по темата на презентацията пред жури и публика.

Има казанлъшки представител във втория етап на конкурса за създаване на младежки  доброволчески екип. Това е Георги Даскалов, бивш възпитаник на ПГ „Иван Хаджиенов”-гр.Казанлък, студент в ПУ “Паисий Хилендарски” – Пловдив,  специалност “Химия”, І курс.
Той ще представи на 8 февруари в София своята презентация на тема: „Създаване на европейски доброволчески корпус за хуманитарна помощ”.Кандидатите за младежки европейски екип ще бъдат изслушвани от жури, включващо представители на Представителството на Европейската комисия в България, представители на Team Europe Bulgaria и информационната мрежа Европа Директно – България /кординаторът на казанлъшкия общински офис „Европа директно” ще бъде гост-наблюдател на изслушването/.

Окончателните резултати за класирането  ще очакваме до края на м.февруари 2011 г.
Допълнителна информацияна за конкурса и регламент за участие ще намерите на:
http://ec.europa.eu/bulgaria/press_corner/news/040111_tejunior_bg.htm


Информацията подготви:

Диана Петрова
--
Информационен център "Европа Директно"
Стара Загора
бул. "Ген. Столетов" 127
тел: 042 605007       
тел./факс: 042 638075
е-mail: \n europedirect@szeda.eu
web: http://www.europedirect.szeda.eu/
офис Казанлък
бул."Розова долина" №6
тел. 0431 98260 

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж