Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Казанлъшките колоездачи...


 Казанлъшките колоездачи Георги Георгиев /сега с трикото на „Туснад”-Румъния/ и Владимир Коев /от българо-турския ”Коня-Вивело”-Коня-Троян/ са съответно втори и трети в 7-я етап от Обиколката на Румъния. Победител е Андреас Койзер /Германия/.


Румънецът Андрей Нечита запази жълтата фланелка, но преднината му пред втория – Йоанис Тамуридис /SP /, бе стопена от над 3 минути на 19 секунди.


Отсечката бе дълга 150 км – от Търгу Муреш до Сибиу.Койзер спечели след солова акция, като финишира за 1 час 35 минути и 21 секунди, а следващите го непосредствено българи дойдоха на малко по-малко от минута.


В Топ 10 на генералното класиране Георгиев  се изкачи с по-едно място нагоре и е съответно четвърти .
Продължават 49 души/от 65 стартирали/, от които шестима българи.
Днес е последният етап-Брашов-Букурещ-168,60км.


Казанлъшката млада надежда Александър Алексиев от „Несебър” е на 20 секунди от лидера след 1-ия етап от състезанието „Карпатски куриерски пътища” в Словакия и Полша.Добре се движат и съотборниците му – всичките са на около половин минута от първия в генералното класиране - холандеца Тиймен Айсинг.       Състезанието е от категория 2.2 за бегачи до 23 г., с пролог и 4 етапа.На старта в словашкия град Донани застанаха 100 бегачи от 19 отбора - от Белгия, Полша, Холандия, Чехия, Испания, Словакия, Русия.България е представяна от несебърския тим,с мениджър казанлъшкият селекционер Георги Енчев.Най-бърз в 2-километровия пролог бе белгиецът Жерар Офра, а най-добре от нашите се представи Алексиев – 18-ти, на 7,29 сек. от победителя.


Марияна Тонева

 

Казанлък инфо:


Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: