Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

В община Казанлък издават удостоверения на собствениците на автомобили за обезщетения от градушката

Градушка с големина по-голяма от тази на орех падна в Казанлък. Едно от заведенията в квартал “Васил Левски” в Града на розите е разрушено вследствие на падналия град. Покривната конструкция на заведението в квартал “Васил Левски” е надупчена от падналата градушка. “Хиляди левове изгубих. Изпочупени са столове и маси, кабелите от осветителните тела висят”, оплаква се собственикът на заведението.


Улиците и булевардите в целия град са покрити с паднала зеленина от дърветата, на места има и паднали клони. Много от автомобилите са със счупени или напукани стъкла. Падналата градушка унищожи и много от посевите, оплакват се казанлъчани.

 

Общината вече предприе почистване на града. По бул. “Розова долина” почиства една мотометачка, а по бул.”Александър Батенберг” – втора. Централната част на града се почиства от служители от звено “Сметосъбиране, сметоизвозване и третиране на твърди битови отпадъци”. От бул.”Александър Батенберг” в посока западната част на Казанлък пътното платно е покрито с паднала зеленина. За предпочитане е водачите на превозни средства да карат внимателно, тъй като улиците са хлъзгави. Все още ледените топчета от градушката не са се разтопили. Те успяха да изпочупят и козирки на светофари.

Служители от Община Казанлък по нареждане на кмета Стефан Дамянов започнаха издаването на удостоверения, уверяващи за станалото природно бедствие, за да могат пострадалите да получат от застрахователите на автомобилите си обезщетение.

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: