Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Бузлуджа 2011: чакат ни най- тежките избори. 50 хиляди души там, въпреки дъжда

 Очакват ни може би най- тежките избори за кметове и президент, които съвременна България е виждала. Срещу нашите хора ще се хвърли целият ресурс на държавата на ГЕРБ. Това заяви от Историческа поляна на връх Бузлуджа лидерът на БСП Сергей Станишев.

Днес там, въпреки капризите на времето се събраха близо 50 хиляди души от цялата страна, за да участват в националния митинг-събор, посветен на 120-та годишнина на Левицата. Съборът бе под мотото: „120 години- съвременници на бъдещето".

Според Станишев, в кампанията срещу кандидатите на Левицата ще се „изсипят десетки милиона лева, целият медиен ресурс, под контрола на управляващите", които са подели по думите му, „курс на пълзящ авторитаризъм и диктатура, които се насаждат в България.

В словото си от върха той припомни делото на първооснователите на социалистическата партия и заяви, че за 120 години Левицата е научила възможно най- тежките уроци за една партия: урокът на клеветата, дирижираната омраза, разстрела и бесилото, „които не са страшни, ако следваш своя идеал". Властта сама за себе си не е достойнство и не може да бъде цел, заяви лидерът на социалистите, според който „ днес живеем в държава, която се управлява арогантно, нахално чрез лъжи , клевети репресии. В държава, в която правителството не милее за хората и техните проблеми не съществуват".

Последните две години били тежки за Левицата ,припомни още Станишев, като заяви ,че въпреки това в този период партията е извлякла своите поуки.  По думите му, България не се нуждае от нова спирала на конфронтация, а от модернизационен устрем, вяра и кураж.

От Бузлуджа той призова симпатизантите и членовете на партията, българските граждани да подкрепят кандидата за президента на Левицата Ивайло Калфин, който е носител на техния идеал и може да може да върне социалния и демократичен характер на нашата република.

От трибуната на Бузлуджа кандидатът на БСП за кмет на София Георги Кадиев определи предстоящите избори за местна власт и държавен глава като „свещена война за вземането на България обратно и връщането й на хората". Заради вас, аз ще взема София, заяви Кадиев.

Пред близо 50 хилядното множество кандидатът за президент на Левицата Ивайло Калфин заяви, че на изборите „ ние ще спрем това, което мачка страната от две години и ще докажем, че страната има и друг път и социалните идеи ще пребъдат в България".

След края на митинга лидерът на социалистите и кандидатът за президент се снимаха дълго със стотиците желаещи да си направят снимка за спомен от Бузлуджа 2011. От името на партийната организация в Карабунар, Станишев получи ръчно изработена детска българска носия- сукманче и забрадка за малката си дъщеричка Дария.

Минути преди началото на митинг-събор на Левицата над Историческа поляна на Бузлуджа делтапланер изсипа хиляди позиви- обръщения от името на ЦК на съюза на комунистите в България.  В позива се казва, че „ днес партийците от „Позитано" 20 не могат да скрият своя политически и морален банкрут, защото брутално избягаха от идеали, морал, дълг и отговорност". Когато държавата е на колене, народът трябва да се изправи, се казва още в комунистическия позив.

Деляна Бобева  www.dariknews.bg

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: