Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

АСК "Ефко Рейсинг - Казанлък" ще има нови пилоти през сезон 2008

Нови двама пилоти ще има този сезон Автомобилен спортен клуб (АСК) "Ефко Рейсинг - Казанлък", заяви за радио "Фокус" –Велико Търново Стефан Драганов, спортен мениджър и организатор на автомобилното планинско състезание "Шипка". Той бе категоричен, че старите пилоти също ще останат да участват, но "за да ги задържим, трябва да намерим средства, защото, както при всички спортове, така и при нас, се чувства остра нужда от средства и не ни се помага достатъчно".
Тази година в планинския шампионат АСК "Ефко Рейсинг Казанлък" очаква да има най-силно участие и в пистовия, но, по думите на мениджъра, тръпката е в планинския. "Миналата година станахме шампиони на писта отборно за цяла България, но ни липсва титлата в планинския шампионат.
Мисля, че тази година ще го направим с отлични пилоти и добри коли.
Надявам се на повече средства, тъй като се оказа, че всяка година при нас така растат нещата, че без необходимите средства, няма как да правим шампиони", казва Драганов.
През 2007 година АСК "Ефко Рейсинг Казанлък" стана отборен шампион на писта, отборен вицешампион на планинско и отбор на годината в град Казанлък. Клубът излъчи отново шампион в лицето на Стефан Георгиев – шампион на планинско и трети на писта в най-големия клас Х/4 с автомобил "Субару Импреза STI", който е и пилот номер 1 на България за 1997-ма година и многократен шампион на писта и планинско до сега.
Другите пилоти заеха третите места в различните групи и класове:
Тихомир Златков с "Форд Ескорт WRC"/ планинско/ , Калин Гълъбов със "Ситроен Саксо" N/2 /планинско/ и Илия Бояджиев с "ВАЗ 2105" Х/3 /писта/.

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново
 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: