Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Васил Самарски се ангажира с ремонтите на сградите на детските градини


 Кандидатът за кмет на Казанлък Васил Самарски се ангажира с ремонтите на сградите на детските градини в общината.  Той посети някои от детските заведения в града и се запозна на място с остарялата материлно-техническа база. Нуждата от ремонт бе сред основните проблеми, за които алармираха на срещите си с него ръководство и персонал в детските заведения.

 При посещението си  в детска ясла „Пролет” кандидатът за кмет се увери, че проблемът,  който са споделили на среща с него жители на квартала и по-конкретно, че оградата е ниска и външни хора непрекъснато влизат в двора на детското заведение,  е наистина основателен.  Васил Самарски се съгласи с искането на директора да бъде поставена по-висока ограда,  но изтъкна и необходимостта от постоянна охрана, за да бъде решен проблемa в детското заведение.  Да бъдат стимулирани по-големите детски градини бе един от въпросите поставени от директора на детска градина „Звънче” Дешка Карагенска.  И в тази детска градина ремонтът е наложителен, тъй като покривът тече, за което са били подадени повече от десет докладни. 

 За проблем с течащ покрив алармира и директорът на ЦДГ „Славейче” Елена Тонева при посещението на кандидат-кмета в детското заведение. Оказа се, че в нито една детско заведение на територията на общината не е извършено  енергийно обследване.  Сред проблемите, които споделиха служителите на детските заведения при разговорите си с кандидата за кмет са и ниските заплати, за което Васил Самарски пое ангажимента, заложен и в Управленския проект,  за увеличение на заплащането на персонала. В повечето детски заведения бяха изразени и притеснения относно доставената храна, а така също и от новата Наредба за здравословно хранене. „Радваме се, че обръщате внимание на проблемите ни, защото оттук тръгва всичко”,  коментираха служителите при срещите си с Васил Самарски. По повод началото на учебната година кандидатът за кмет направи символични финансови дарения – като знак на отношението му към проблемите  на детските градини.

Васил Самарски посети и Детската млечна кухня в Казанлък, където в личен разговор с бившата и настоящата директорки бяха обсъдени варианти за реконструкцията и модернизацията на кухнята.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж