Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Уважаеми учители!


 ДО
ВСИЧКИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ
В УЧИЛИЩАТА И ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ
В ОБЩИНА КАЗАНЛЪК

Уважаеми учители!
На 5 октомври България и още над 100 страни по света отбелязват Деня на учителя. Този е един от дните, в които ние, българите, за пореден път изпълваме сърцата си с гордост  от това, че от векове сме осъзнали една непоклатима  истина: че знанието е сила. Княз Борис І, цар Симеон Велики и други български владетели са велик пример, доказващ, че знанието  е в основата на мощта на българската държава. Доказали са го и нашите предци във време на робство и през Възраждането - тогава, когато и най-бедните са давали всичко, за да могат децата им да се изучат. 


Едва ли има човек, който да не признава с благодарност изключителната роля на своите учители за собственото си изграждане като можеща и успяваща личност. А празничните ни равносметки, колкото и да са лични, са част от съзнанието ни, че те са свързани със съдбата на нашата община, с нейното успешно развитие, с нейното благополучие.

„Образованието – основата на основите на всяко развитие” – така съм озаглавил специален раздел в Управленския ми проект за община Казанлък 2011 г. - 2015 г. Защото – такова е моето разбиране за мястото и ролята на образованието, както в човешкото, така и в общественото развитие.
Дълбоко съм убеден, че можем да постигнем много и да стигнем много далеч, ако сме единни в усилията си – с отговорност, почтеност и решителност  да осъществим нашите идеи за възпитанието на децата  - да ги изградим  като добри, толерантни, силни, любознателни и можещи личности.
Нямам съмнения, че родителите също ще бъдат съпричастни, защото подготовката на младите хора започва от семейството, преминава през детското заведение и училището и завършва в обществото.

Уважаеми учители, всеки от вас е личност на знанието и на духа.       

                    
И заслужава дълбок поклон. От вашата работа зависи нашето бъдеще. Затова ви желая да бъдете здрави, да сте удовлетворени от професията си, да имате смели мечти и сили да ги постигате!  Честит празник!

Сърдечно!

Васил Самарски
кандидат за кмет на община Казанлък

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж