Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


ЩЕ БЪДЕ ЧИСТО И ЗЕЛЕНО - НАВСЯКЪДЕ

 ВАСИЛ САМАРСКИ: ПРЕВЪРНАХ ОБЩИТЕ НИ МЕЧТИ В СВОИ ПРИОРИТЕТИ
ДА ЗАПОЧНЕМ ОЩЕ СЕГА ОТ ЕДНО МЯСТО, ОТ ЕДНА УЛИЦА… 

„Аз се срещам с хората от общината и разговарям лично с тях, защото мога честно да ги погледна в очите и да заявя: Да – тук ще има асфалт, ще бъде светло, чисто и зелено. Разбирам - в  днешно време е трудно да повярваш на каквито и да било обещания, защото много от политиците говорят  твърде абстрактно за бъдещето.

Аз мисля друго:  че, ако пред себе си имаш съвсем ясни хоризонти и дадеш знак, че имаш отношение към определен проблем, хората ще ти повярват, че си готов да го решиш.“, казва кандидатът за кмет на община Казанлък Васил Самарски след осъществяването на всяка своя предизборна инициатива, свързана с приоритетите му за управление.
Като потвърждение на думите му, след като за часове ентусиасти - негови симпатизанти  белязаха в бяло хиляди дупки по уличната мрежа в общината и след като само за час на ул. „Люляк”, централна улица в Казанлък, станала известна с лошата си инфраструктура, бяха подменени  осветителни тела и лампи, едно от знаковите места в Казанлък бе изцяло променено само за три дни - подлезът под жп гарата бе осветен и пребоядисан. От тъмно и потискащо място, през което на ден от години   минават  със страх и разочарование хиляди казанлъчани, отивайки на работа или връщайки се вкъщи, подлезът стана по-светъл и безопасен.
Васил Самарски и неговият екип показаха, че една такава работа е много елементарна и твърде лесна, освен това - не е и скъпа, и че всичко е въпрос на желание и на добра организация.
Инициативата на кандидата за кмет с №8 продължи с това, че пространството в южната част на подлеза от неуютно и мръсно място, обрасло с двуметрови храсти и сухи треви, бе превърнато в зелена и чиста площ. Преминаващите оттам хора вече го поглеждат с удоволствие и надежда, че добрите неща могат да се случват, а майките с деца и младите хора моментално го превърнаха в желано място за игра и разходка.
За пореден път Васил Самарски даде знак,  че промяната е възможна:
„Ще бъда кмет от първия ден, защото нямам нужда да се уча. Познавам проблемите и възможностите на Казанлък и населените места. Последните 16 години работа в местното самоуправление ми дадоха самочувствието да застана честно пред вас и да ви кажа, че това, което искате вие, го искам и аз. Затова превърнах нашите общи мечти в мои приоритети.”
Управленският проект на Васил Самарски е доказателство и логично потвърждение за това, че той има ясна визия за общината, наясно е с финансирането и етапите на осъществяване на всяка конкретна идея.
По отношение на чистотата и озеленяването, в Управленския си проект Самарски се ангажира основно със:
● Строги мерки срещу замърсителите на парковете, реките и околоселищните райони с негниещи битови и строителни отпадъци.
● Пълноценно включване в дейности по чистотата на лица по програмите за временна заетост.
● Привличане на гражданите и особено на младото поколение за почистване на парковете, реките, горите и крайселищните тeритории и за създаване на нетърпимост към замърсяването.
● Реално  разделно събиране и екологично чисто оползотворяване на битовите отпадъци и отпадните води с привличане на европейски средства.
● Подобряване на сметосъбирането по селата и разяснителна работа сред гражданите за стопанско оползотворяване на биоотпадъците.
● Градоустройствените мероприятия - с грижа за  зелените площи и дърветата.
Васил Самарски завява, че ще организира по нов начин сметосъбирането и почистването в населените  места. „Всеки ще плаща за тази услуга според количеството на отпадъците, които изхвърля, а не както досега - всеки плаща, без значение колко отпадъци изхвърля. Европейски практики има много в тази посока, – категоричен е той. - Ще предоставям на кметовете на населени места средствата за почистване и озеленяване, за да организират по-добре тези дейности на място.”
Не многото, но мащабни намерения на Самарски – повсеместно асфалтиране, подземни и надземни комуникации, осветление, чистота и озеленяване – все големи начинания, които отдавна трябваше да бъдат – ако не изпълнени, то поне - започнати, несъмнено ще предизвикат инвеститорски интерес и ще проправят пътя на развития туризъм в града на розите и в общината.
Най-после ние, гражданите, имаме в какво да повярваме. Защото това не са просто обещания, а възможност и воля за промяна, зад които застава Васил Самарски – като кмет на община Казанлък.

Георги Манев

 По инициатива на кандидата за кмет  Васил Самарски бяха почистени и освежени подлезът до жп-гарата, прилежащата улица и градинката до нея

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: