Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Васил Самарски: Преодолявам трудности и стрелям в целта!


 Васил Самарски – кандидат за кмет на Община Казанлък бе домакин на своеобразно спортно шоу в екстремните спортове за клубовете „Селт”, алпийски-туристически клуб „Казанлък” и клуб за стрелба с лък „Херос”. Зала „Капрони” в ж.к. ”Васил Левски”, въпреки окаяното си състояние, бе място за доста усмивки и положителни емоции в съботния ден. Близо 50 деца от 9 училища, както и техните родители катериха една от най-големите стени в областта, преодолявайки две дисциплини „скорост” и „трудност”, след което опъваха тетивата на лъка пред целта. Близо 8 метра височина на 140 кв.м. площ и шест маршрута фигурираха в тренировъчната схема на екстремните клубове преди последните три финални състезания до края на годината - във Варна и столицата.
„За миналите две години Община Казанлък ни предостави едва 200 лв., а това лято не успяхме да организираме планираните стрелби с лък от Турнира „Долината на тракийските царе”. Тренираме в абсолютна мизерия, тук, в бившата зала „Хидравлика”, която вече е студена, а в нея вали и дъжд. От състезанията из страната печелим постоянно медали за Казанлък, макар да сме малък и млад клуб, споделиха от „Херос”.
„Заедно ще преодоляваме проблемите в спорта, а вие ще превземате почетните стълбички! С каквото се захвана го завършвам и не се отказвам до позитивен край. Заедно ще „стреляме в целта”, казано образно, защото знам, че с ваша помощ ще работим успешно!”, каза Васил Самарски и сам опъна тетивата на лъка, за да спечели отново максимален брой точков актив.
Освен грамотите и материалните награди, специфични за състезателното катерене, децата усетиха тръпката и покачването на адреналина от съревнованието и аплодисментите на публиката. Символично трудностите и скоростното изкачването до целта, както и стрелбата в „десятката” е често срещано в политическото ежедневие на Васил Самарски. С активни действия, евро-проекти и сигурност у спортните педагози, кандидатът за кмет от БСП е решил на задържи тук в Казанлък дарованията в спорта сред малчуганите.
„Подобни прояви, благодарение на Васил Самарски, амбицират децата да тренират в свободното време и да загърбят дискотеки и компютри. Похвално е !”, допълниха от клуб „Селт”.
 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж