Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


ВАСИЛ САМАРСКИ: ДА СЕ РАБОТИ - МОЖЕ ПО ВСЯКО ВРЕМЕ


 Над 100 са Възлагателните писма - с повече от 400 поръчения, с които гражданите възложиха работа на Васил Самарски като кмет. Той се срещна с хората на всички села и квартали на Казанлък и Шипка, с професионалните общности и неправителствените организации в общината.

Няма населено място в общината и квартал в Казанлък, в които кандидатът за кмет с №8 Васил Самарски да не отиде – на повечето места – по два пъти, вклщчително и в частни домове по покана на домакините, в многодетни семейства, при рожденици, при болни, при възрастни или самотни хора или хора с увреждания. Самарски се срещна с представители на бизнеса, на много неправителствени организации, сдружения, съюзи и професионални общности – лекари, учители, с творци, дейци на културата и спорта, представители на младежки и детски центрове и много други, като на място посети повечето от тях – болницата, поликлиниката, училища, детски градини и ясли, стадиона, спортни и детски площадки, предприятия.   
Срещите на Самарски се превърнаха в равнопоставени дискусии и разговори по най-различни теми и проблеми. Така кандидатът за кмет с №8 практически доказа своето разбиране за гражданското управление – да изслушваш, да се допитваш, да обсъждаш, да решаваш и осъществяваш с повече хора собствените си и техните идеи.
Той не предприе бляскави и шумни прояви, защото смята, че сега не е време за тях. Самарски  предпочете да покаже, че дори само в рамките на една кампания – буквално за часове или дни, може да се свърши работа. Приоритетите си той подплъти с реални действия:
 “Тук ще има асфалт” – хиляди дупки по уличната мрежа в градовете и селата бяха белязани в бяло от негови симпатизанти; „Ще бъде светло” – занемарената, тъмна и с лоша инфраструктура улица „Люляк”  светна с нови осветителни тела и лампи; „Ще бъде чисто и зелено” – мрачният и мръсен подлез до жп гарата, по който минават дневно хиляди граждани, беше осветен и пребоядисан, а пространството на юг от подлеза, от години обрасло с двуметрови храсти и сухи треви и превърнато в сметище, бе почистено и превърнато в цветна градина с място за отдих- по желание на млади майки от квартала.     
Всяка от срещите на Васил Самарски беше видео-документирана, а сътрудници от екипа му подробно записаха всеки проблем, всяко предложение, всяка идея от страна на гражданите и всяко обещание, дадено от кандидата за кмет. Над 100 са възлагателните писма, съдържащи повече от 370 поръчения, с които хората от община Казанлък възложиха работа на Васил Самарски като кмет.
Най-често поставяните проблеми са свързани с:
- Дупките по улиците, лошите пътища и разбитите тротоари и острата нужда от спешно асфалтиране;
- Тъмните улици и междублокови пространства и необходимостта от улично осветление;
- Мръсотията и липсата на зелени площи, паркове, алеи и места за отдих;
- Липсата на детски и спортни площадки;
- Цената на автобусните билети и нередовните курсове на автобусите до селата, особено за пътуващите ученици;
- Липсата на канализация в редица села;
- Липсата на вода във високите части на населените места;
- Битовата престъпност и липсата на сигурност;
- Опазването на селскостопанската продукция;
- Бездомните кучета;
- Липсата на аптеки в някои села и квартали;
- С лошата, стара или недостатъчна материална база на училищата, детските градини и яслите;
- Недоброто качество на храната в някои детски заведения;
- Ниското заплащане на помощния персонал в тях;
- Липсата на съвременно оборудване;
- Безработицата и ниските доходи;
- Заминаването на младите хора в чужбина и в други градове.
Неправителствените организации поставиха специфични за техните членове проблеми, свързани с базата и оборудването, със здравната и социална защита, с финансови затруднения, с интеграцията, етническата равнопоставеност, с липсата на отношение досега от общинското ръководство.
Много от споделените проблеми Васил Самарски разреши „в движение”, за други се обърна към различни институции, а мащабните се ангажира да изпълни, когато получи съответните пълномощия като кмет на община Казанлък.

ВАСИЛ САМАРСКИ  ОТ СЪРЦЕ БЛАГОДАРИ НА ВСИЧКИ СВОИ СЪГРАЖДАНИ,  КОИТО ГО ПОКРЕПЯТ!

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: