Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Самарски: Има данни, че вотът е подменен, външна агенция ще наблюдава втория тур на изборите

В следващите дни избирателите ще предпочетат кого да подкрепят на втория тур. Ще сравняват образование и опит. Опонентката ми ще събира данъци съссъдия-изпълнител, аз ще бъда социален кмет, за да придобие града ни европейски вид“, заяви на пресконференция днес кандидатът за кмет от БСП Васил Самарски.

Той ще се яви в неделя на балотажа с кандидата за кмет от ГЕРБ Галина Стоянова.

Самарски благодари на хората, доверили гласа си за него и изрази задоволство, че посланията му са стигнали до тях и са били оценени. Кандидатът на БСП се определи като единственият претендент за кмет, убедил избирателите, гласували за него в своя управленски проект.

Самарски благодари и на опонентката си за коректната кампания и подчерта, че не са си разменили нито една лоша дума с нея в предизборната кампания.

Ще разчитам на подкрепа от всички.“, отговори на въпроса на „5 минути“ Самарски на кого ще се довери на балотажа. Той не скри, че са водени консултации за подкрепа, но не разкри с кого.

Не омаловажавам резултата от първия тур“, коментира Васил Самарски, но квалифицира данните като политически вот. „Моят резултат на този фон е добър“, смята още Самарски. Той заяви, че БСП го е подкрепила, което е категоричната подкрепа на партията.

Ще разчитам на подкрепа от местния бизнес“, недвусмислено заяви кандидатът за кмет от БСП.

Той призова хората да не се доверяват на легендите, че правителството ще помага повече на града ни, тъй като формулата за бюджетите на общините се определя по закон от определени параметри. Самарски посочи примери с градове като Видин и Ямбол, където общините са пред фалит.

Вотът е подменен“, каза Васил Самарски и не скри, че има съмнения и подозрения достатъчно, за да е създадена вече в щаба на БСП специална комисия, работеща върху манипулациите в изборния ден.

В изборната нощ председателката на ОИК е възкликнала пред свидетели, че тези изобри са за касиране“, подчерта Самарски и подсказа, че в Крън, Горно Черковище и в града има предостатъчно информация за нередности. Претендентът за кметския пост от БСП загатна още и за химически манипулации, диктувани от централно ниво и апелира на балтожа избирателите да носят свои химикалки.

Поканен да коментира подкрепата на екскмета Дамянов за Стоянова, Самарски каза “Да, логично е да я подкрепи лично, те са си близки, работеха заедно и тя му беше подчинена“.

Съставът на новия общински съвет Васил Самарски определи като „много добър вариант“ и припомни, че е доказал, че може да работи с 11 партии в местния парламент.

Резултатът на „Експерти за Казанлък“ той намира като рефлексия на много добра организация по време на предизборната кампания.

Външна агенция е поканена да наблюдава изборния ден на 30 октомври, когато ще е втория тур на вота, разкри още Васил Самарски.

 
Автор:  Антония Драганова  www.5-minuti.com
 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж