Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


ОТВОРЕНО ПИСМО ОТ ПРЕДИЗБОРНИЯ ЩАБ НА ВАСИЛ САМАРСКИ


 ОТВОРЕНО ПИСМО ОТ ПРЕДИЗБОРНИЯ ЩАБ НА ВАСИЛ САМАРСКИ
КАНДИДАТ ЗА КМЕТ НА ОБЩИНА КАЗАНЛЪК

Уважаеми съграждани!

Както и очаквахме, кандидатката за кмет на община Казанлък от ГЕРБ Галина Стоянова се изплаши от публичен диспут с кандидата за кмет от БСП Васил Самарски. В отговора си на неговата покана, базирайки се на вота от първия тур, г-жа Стоянова самодоволно и високомерно обяви, че дебатът бил ненавременен.


Още от самото начало на кампанията бяха ясни личните възможности на Галина Стоянова да излиза в публичното пространство само с общи приказки, а не с конкретни ангажименти за развитието на община Казанлък. Това потвърдиха и хора от ГЕРБ, които са наясно, че Стоянова разчита повече на външна подкрепа, отколкото на самата себе си.
           
Точно заради страха си и липсата на ясна визия за общината, тя с витиевато формулирани причини не се реши на публично съревнование с Васил Самарски.

Диспутът дава възможност на избирателите да сравняват идеи, намерения, програми, знания, лични качества и опит, което бе доказано от огромния интерес, който предизвика сред гражданите поканата за дебат. Казанлъчани отдавна искаха публичен дебат между Самарски и Стоянова и настояваха той да бъде в независима медия. С това се съобразихме и ние, отправяйки покана към кандидатката на ГЕРБ.

Ако е била убедена в личните си и управленски качества, както твърди, можеше да инициира публичен дебат и преди първия тур.
Но не го направи, защото, както се оказа на 23 октомври, е разчитала на нещо друго – на скрито оръжие, действащо в национален мащаб, а именно – на манипулирането и подмяната на вота. За съжаление, нейната партия успя.

Попитайте приятелите си, близките си, съседите си  - дали всеки втори в Казанлък наистина е гласувал за ГЕРБ, както показват резултатите. Така сами ще си отговорите на въпроса истински и реален ли беше официално обявеният резултат.

И в дните преди втория тур управляващата  ГЕРБ е глуха за масовото недоволство и основателните съмнения за честността на изборите, изразени от останалите партии и щабове в цялата страна. Затова нейните кандидати, не само в Казанлък, а и в много други български градове, отказват публични диспути със своите опоненти – независимо от коя партия са те, за да не излагат на риск своите неподготвени кадри.

На 30 октомври изборът е вече не между личности, не между леви и десни, а между истината и измамата, между това – дали да останем свободни хора или да оставим цялата власт да попадне в ръцете на един единствен човек, в ръцете на новия тоталитаризъм, както пише в отвореното си писмо кандидатът за президент Ивайло Калфин.

В неделя ще гласуваме отново – за президент, за кмет на Казанлък, за кметове на насели места. Тогава с гласа си трябва да отговорим: Искаме ли да запазим гражданските си права и да спрем мачкането на гражданското общество, искаме ли да имаме свободата на мнение, дори да е различно от това на властта?
Залогът на изборите в неделя е демокрацията в България. Тя е сериозно застрашена от настъпващата диктатура, от полицейщината, от липсата на доверие към институциите.

Уважаеми съграждани!

България не познава такава подигравка с основното демократично право на своите граждани. Имаме право на честен вот – не могат да ни отнемат държавата!

Партиите, депутатите, независимите агенции, медиите вече сигнализират световни наблюдатели и международни институции стриктно да следят втория тур на изборите в България.

А ние като граждани имаме един начин да се противопоставим на това - да защитим демокрацията - всички ние: леви, десни, либерали, демократи, безпартийни граждани да излезем и да гласуваме.

Предизборен щаб на Васил Самарски
кандидат за кмет на община Казанлък
 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: