Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


БСП Казанлък: Проблемът "Дамянов" не е преодолян


 Остър и тежък пленум, с много емоции и крайни варианти проведе Общинската организация на БСП в Казанлък. Повод за него станаха проведените през октомври избори за президент и вицепрезидент и за местни органи на властта. В Казанлък кандидатът на БСП за кмет Васил Самарски остана втори, с повече от 10 хиляди гласа по-малко от спечелилата изборите претендентка за кметския стол от ГЕРБ Галина Стоянова.

БСП-пленумът направи анализ на причините, довели до тази тежка загуба. Според лидера на БСП в града Иван Гороломов, причините за този резултат на БСП са две: външни и вътрешни. Сред първите той посочи обстановката като цяло в страната, натискът на държавната машина, медийната среда и факта, че въпреки всичко това БСП не е била призната като алтернатива на ГЕРБ за тези избори.  С най- голяма тежест сред вътрешните причини той определя това, че не е бил преодолян проблемът за вътрешното разделение в партията на „ За „ и „Против" Дамянов.

Според Гороломов, противоречията между общинската администрация и общинския съвет са пренесено на лична основа Дамянов-Самарски и това е дало отражение от изхода на кампанията. „Хората така и не разбраха къде е истината, но с начина, по който гласуваха показаха, че не приемат такива отношения между двете власти на местното самоуправление, добави той. По думите му, явно е надделяло желанието за промяна у хората, след като БСП бе водеща сила в община Казанлък 16 години.

На фона на направените изводи по време на пленума на БСП в Казанлък, е отправена препоръка към основните партийни организации на собствени събрания да направят анализ на изтеклата кампания и на участието на представителите на съответната организация в нея. Специално внимание ще се обърне на това дали наши членове са нарушавали партийния Устав и са работили за други кандидати и каузи, заяви Гороломов. Той не пожела да конкретизира дали работилите в щаба на неуспелия кандидат за кмет Стефан Дамянов казанлъшки социалисти ще трябва да напуснат БСП или пък тези, включени в листата на „Експерти за Казанлък", но заяви, че е препоръчано на Контролната комисия да се произнесе по статута на тези хора и по-специално на членовете на БСП, фигуриращи в други листи в Общинския съвет.  На въпрос дали е имало искане за оставката на Гороломов и персонални обвинения към него, предвид тежката загуба на изборите, той бе лаконичен: „Когато резултатите са добри, всички са съпричастни, когато са лоши- виновникът е един" и подчерта, не че не вижда грешки в кампанията.

По време на разгорещените дебати е имало и предложение за оставка на целия състав на пленума на БСП в Казанлък, но се е стигнало до решението, че това ще се прецени в хода на стартиращата от януари отчетно-изборна кампания в БСП в цялата страна. До края на юни догодина партията трябва да проведе и свой конгрес.

Деляна Бобева dariknews.bg

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: