Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


БСП против увеличението на местните данъци и такси


 Групата общински съветници от БСП ще отстоява запазването на сегашните размери на местните данъци и такси на предстоящата сесия на местния парламент. Това стана ясно на пресконференция на председателя на общинската структура на БСП Иван Гороломов. 

 
Да не се увеличава размерът на местните данъци и такси.  Тази позиция ще отстоява групата общински съветници на БСП на сесията на местния парламент в сряда.  Решението е взето на провело се в края на миналата седмица заседание на ИБ на общинската структура на БСП, стана ясно на пресконференция на председателя на  местната организация Иван Гороломов. Той коментира още  и необходимостта от сериозен икономически анализ за по повод увеличението на местните такси, записано в докладна на общинското ръководство, която ще се гледа на заседанието на Общинския съвет.

 Според зам-председателя на групата общински съветници от БСП Моника Динева, която също присъства на пресконференцията, повишаването на промила на такса смет ще доведе до по-ниска събираемост.  Според нея правилното решение е запазването на сега действащия  промил, за да може да има добра събираемост и съответно да се увеличи контролът по разходването на средствата.  Моника Динева  изтъкна и необходимостта да се обърне внимание, че на казанлъшкото сметище се обработват отпадъците на община Павел баня , а в докладната никъде не е е отбелязано какво ще заплаща Павел баня за ползване на депото. Сред въпросите поставени на пресконференция бе и въпросът за новата структурата на общинска администрация, която вероятно ще бъде подкрепена от групата на БСП, но възникват няколко въпроса, които ще бъдат зададени на предстоящата сесия на Общинския съвет.

информация: Пресс ТВ - Казанлък 

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: