Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Съединението на България отбелязаха в Казанлък

Съединението на България отбелязаха в Казанлък . Тази вечер в 18.30 часа в парк “Розариум” се събраха признателни казанлъчани, за да отдадат почит към загиналите български патриоти за Съединението на България.

На честването на утрешната светла дата - 6 септември, присъстваха и народният представител Иван Гороломов, кметът на Казанлък Стефан Дамянов, зам.-кметове, представители на политически сили, обществени организации и сдружения. На 6 септември преди 122 години българските революционери отхвърлят клаузите на Берлинския договор и постигат Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Подготовката за това паметно събитие в българската история започва със създаването на комитети. Със заупокойна започна тържественото честване на утрешния празник. Тя бе отслужена от архиерейски наместник Петко Мотев в служение с казанлъшки свещеници. С кратко слово и поклон, почит към загиналите войни отдаде и кметът на община Казанлък Стефан Дамянов: “Българският народ показа, че може да бъде творец на собствената си история.

 

Делото на Съединението е дело на целия български народ. Този български народ успя да докаже пред Европа своите морални, военни, политически и национални качества и заяви достойното си място пред голямото Европейско семейство”, подчерта Дамянов. Отбелязването на 6-ти септември завърши с концертна програма, участие в която взеха: вокална група “Севтополис” с ръководител Дечко Бакалов, дует Надя Димитрова и Яна Стефанова и фолклорна формация “Палавници” с ръководители Дора Петкова и Петър Белчев.

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: