Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Стефан Дамянов е единствената обявена кандидатура за кмет на Казанлък до момента

До този момент само един е кандидатът за кмет на община Казанлък и това е досегашният градоначалник Стефан Дамянов. Независимата му кандидатура е подкрепена от повече от 27 политически партии, организации и сдружения. Казанлъчани също симпатизират на Дамянов и го подкрепят за втори кметски мандат със събраните над 5000 подписа.

Първата политическа партия, която изрази подкрепата си за настоящия кмет, бе ГЕРБ, последвана от "Атака", НДСВ и съвсем наскоро от БСП. До миналата седмица местната организация на БСП в Казанлък бе категорична, че няма повече да подкрепя независими кандидатури за кметове, тъй като чрез тях партията за пореден път "ръководството в Града на розите била употребена”.

 


Дамянов бе подкрепен от над 50 първични партийни организации на БСП, но ръководството на местната структура не се съобрази. Въпреки това централата на партията взе решение и по време на събора на БСП на връх Бузлуджа миналата събота на 1 септември официално пред хилядите събрали се импатизанти и членове на партията министърът на културата Стефан Данаилов изрази подкрепата на БСП за кандидатурата на Стефан Дамянов за втори кметски мандат.

И докато партията се чудеше какво да прави, Дамянов получи подкрепа и от кметовете на населените места от община Казанлък и сдружение “Русофили”. Стефан Дамянов бе издигнат от Граждански комитет като независим кандидат за кмет. Той бе подкрепен и от движение “Гергьовден”. “По време на неговото управление видяхме, че казанлъшката община се оформи като една община с видима регионална политика и в лицето на Дамянов всяка една партия, която милее за Казанлък, региона и европейското нахлуване на политиката в България, би могла да има отличен партньор”, бе категоричен д-р Петър Стоянович - председател на движението. Независимата кандидатура на кмета на Казанлък бе подкрепена и от ДПС. “Считаме, че той е един успешен кмет, който направи много не само за града, но и за общината. Преди всичко това е нашият мотив”, заяви Хюсеин Кехайов – председател на партията в Казанлък. С 23 гласа “за” без “въздържали се” и “против” по време на събранието на Общинския съвет на ДПС в Града на розите казанлъшкият кмет получи подкрепа за втори мандат.

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: