Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

ПК „Експерти за Казанлък” подариха енциклопедии на казанлъшките училища

Кандидати за общински съветници от предизборна коалиция „Експерти за Казанлък” подариха енциклопедията на „Казанлък в Старозагорска област” на библиотеките в две от гимназиите в града

– Професионална гимназия „Иван Хаджиенов” и Хуманитарна гимназия „Свети свети Кирил и Методий”, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново . „Избрахме именно тази книга, защото от нея младите хора в общината ще могат да научат важните и интересните факти за културното наследство и традициите на казанлъшкия край. Така нашият град ще успее да задържи своите деца и ще има бъдеще”, с тези думи кандидатът за общински съветник от листата на предизборна коалиция „Експерти за Казанлък” Радуша Иванова се обърна към учителите в гимназия „Иван Хаджиенов”.
Днес енциклопедията на „Казанлък в Старозагорска област” достигна и до библиотеката в хуманитарната гимназия. „Ние от „Експерти за Казанлък” поемаме ангажимента да търсим форми за целево финансиране на училищата за създаване на извънкласни форми на обучение и подобряване на училищната база”, обявиха от предизборна коалиция „Експерти за Казанлък”.
Предстои в следващите дни по две книги „Казанлък в Старозагорска област” да получи всяка училищна библиотека в община Казанлък.
В сферата на образованието предизборната си програма експертите планират още развиване на извънкласните форми на работа в училищата в общината, профилиране на образователните технологии, съгласно изискванията и нуждите на местната икономика. В общинския съвет „Експерти за Казанлък”, за които гражданите могат да гласуват на 21-ви юни с бюлетина номер 11, ще работят и за превръщането на училището в притегателен център за младите хора, чрез специални насърчения на децата с таланти.

 

 

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: