Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Съветници от Групата на БСП в ОбС се срещнаха с представители на дребния и средния бизнес

3 април 2013, Казанлък. Съветници от Групата на БСП в ОбС се срещнаха с  представители  на  дребния и средния бизнес  в Казанлък. В приемната на социалистите те споделиха тревогата си от евентуалното въвеждане на предложената от Общината Наредба №21 (за реда и условията за разполагане на преместваеми обекти за търговски и други обслужващи дейности на територията на община Казанлък).

Според  предприемачите съветниците-социалисти  много правилно са реагирали на предложенията, внесени от кмета на общината, и е от изключителна важност да се организира и популяризира общественото обсъждане, за да могат да участват повечето представители на дребния и средния бизнес.  

Хората, заети в регулираните от досегашната Наредба 21 дейности, считат  че промяната цели лобистки интереси и изместване на  казанлъшките дребни и средни предприемачи от външни. Те споделиха на съветниците, че ще участват активно в общественото обсъждане, за да обяснят на авторите на новата наредба, че  с нея се въвежда сложен разрешителен механизъм, който открива корупционни схеми. Ако текстовете се приемат това въвежда двойни такси  и ще се плаща и по Наредба № 21 и Наредба №26. Срещата в приемната завърши с благодарност към инициаторите-съветници от БСП да въведат общественото обсъждане.

На 30-то заседание (21 март т.г.) на местния парламент Васил Самарски от името на Групата съветници на БСП направи предложение Общинският съвет да организира публично обсъждане и да чуе хората какво мислят за новите текстове на Наредба №21. Внесеният проект от кмета на общината се опитва да премахне определянето от Общинския съвет и да го върне в ръцете на главния архитект, подчертаха съветниците от БСП на последната сесия.

Вижте проекта на Наредба №21 на община Казанлък тук:  http://obs.kazanlak.bg/new/docs2/Po_t_5_1599_2013.pdf
vasilsamarski.bg

 

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж