Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Съдът реши: кметът на Енина остава. Засега

Административният съд в Стара Загора отхвърли оспорването на решение № 5990 на Общинската избирателна комисия в Казанлък, с което се регистрира за кандидат –кмет на село Енина и впоследствие обявява за избран независимият кандидат за кмет Боньо Мирчев.

Жалбата срещу решението на ОИК в града бе подадена от кандидат- кметовете за Енина Мирчо Ченалов- от партия ГЕРБ и Сава Койчев от Комунистическата партия на България. Решението на Административния съд е от 3-ти юни и за него съобщи адвокат Красимира Горунска.. В пет поредни съдебни дела, последното от които на 17-ти март, бяха назначени три различни експертизи - химическа, графологическа и математическа и разпитани десетки свидетели. Спорът между неуспелите кандидати и избрания за трети мандат кмет на Енина бе за неправилна регистрация за участие в изборите на Боньо Мирчев , на база съмнения за злоупотреба с подписи на лица и последващо оспорване на решението на ОИК за обявяване на Боньо Мирчев за законно избран кмет.
Графологическата експертиза доказа полагането на 19 броя подписи не от лицата, които фигурират като имена в подписката, но въпреки това и след тяхното отхвърляне Боньо Мирчев разполагаше с необходимия минимум от подписи – в случая 409 за регистрация в ОИК. С решението си АС в Стара Загора отхвърля оспорването от страна на двамата неуспели кандидати и потвърждава решението на ОИК в Казанлък от 29-ти октомври за обявяване на Боньо Мирчев за избран кмет на Енина. Решението на Административен съд в Стара Загора подлежи на обжалване пред ВАС в 7 дневен срок.

Деляна Бобева www.dariknews.bg

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: