Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Евгения Живкова откри в Казанлък асамблея „Знаме на мира”

Евгения Живкова – председател на фондация „Людмила Живкова” откри Асамблея „Знаме на мира” в Казанлък.

За втора поредна година градът на розите е домакин на Асамблея „Знаме на мира”. „Радвам се, че отново децата имат възможността да пеят, танцуват и рисуват в рамките на „Знаме на мира”. Има нещо мистично, което витае по тези тракийски земи. Изкуството е тази динамична нишка, която ще обедини планетата. Изкуството е ръката, с която търсим другите цивилизации и тук в Казанлък ще изплетем венец от детски таланти от цялата страна”, с тези думи Евгения Живкова се обърна към децата, събрали се на площад „Севтополис” в града на розите. Към нейните думи се присъедини и кметът на община Казанлък Стефан Дамянов, който пожела успех на всички участници.

Предвидено бе децата да се състезават в две направление конкурс на рисунки върху асфалт в парк "Розариум" и с песни и танци, но поради лошото време се промениха местата.  ОУ"Паисий Хелендарски" приюти деца от 4 до 15 години, който вместо на асфал рисуваха на лист хартия с фулмастри, маркери, пастели и моливи. Бяха отличени 15 деца: 1-ва награда и цветен телевизор получи Добромир Димитров на 13г. от Гълъбово, 2- ра награда радиокасетофон за  Пламена Георгиева на 14г., 3-та награда също радиокасетофон  бе за  Кристина Рабаджиева, 4 четвърти награди за Даяна Йорданова на 8г., Кирил Кацаров на 7г., Роси от ДГ "Звънче" и  Христо Христов на 10г., със МП3 Плеъри. За останалите 8 деца имаше поощрителни награди. Една голяма награда замина и за комплексната работа на Школа по изкуствата от град Елена. Избраните рисунки ще станат част в архива на Асамблея „Знаме на мира”, който се събират от 1999 година.

Концертните изяви на децата, дошли в Казанлък от различни краища на България, се проведоха в народно читалище „Искра”. Началото  бе дадено с камбанен звън.

 

Изявата „Знаме на мира” преминава под мотото “Да изградим Европа – за и с децата” и под патронажа на министър-председателя на Република България Сергей Станишев.

 

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: