Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Симеон Сакскобургготски посети Празника на розата в Казанлък

Кмета на община Казанлък Стефан Дамянов посрещна в кабинета си Симеон Сакскобургготски и го поздрави с високо чувство на уважение, предаде кореспондент на радио ''Фокус'' – Велико Търново.
Градоначалника благодари за това, което лично лидера на НДСВ прави на България и в частност за Казанлък, визирайки проекта за газификацията на града и проекта ''Долината на тракийските владетели'', така че Казанлък да се развива като икономически и туристически център. ''Днес ще видите проектите, на които направихте първа копка преди време. Ще видите и Долината на тракийските царе. През това време, ние социализирахме могилите, направихме доста проучвания с чужди фирми и доказахме, че е реално. Изпълнението на проекта Долината на тракийските царе заедно с могилите ще създаде един добър туристически облик на града ни''. С тези думи Дамянов приветства Симеон Сакскобургготски в кабинета си в община Казанлък. Градоначалникът отбеляза още, че ръста на икономически растеж на общината е 29,7%, а увеличението на бюджета е 150%. Дамянов посочи, че община Казанлък се развива по проекти от ЕС, работи по проекти за подобряване на инфраструктурата, стремейки се да се промени облика на общината, превръщайки се в уютно место за живеене.
Кмета Стефан Дамянов подари на Симеон Сакскобургготски копие от открития киликс в една от могилите край Казанлък. От своя страна, лидерът на НДСВ заяви, че е удовлетворен и радостен да констатира промените в града. ''Мечта ми беше Казанлък да се побратими с египетския град Луксор'', отбеляза Сакскобургготски. След срещата, той и градоначалника Стефан Дамянов се отправиха към централния площад в Казанлък, за да наблюдават и карнавалното шествие.

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: