Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Започна рехабилитация на пътя Казанлък – Бузовград – Средногорово

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов и кметът на община Казанлък Стефан Дамянов поставиха началото на рехабилитацията на пътя Казанлък – Бузовград – Средногорово при моста между града на розите и село Бузовград, предаде кореспондент на радио „Фокус"-Велико Търново . Стойността на инвестицията е 2 224 734 лева без ДДС, а срокът за изпълнение на строителството е 150 календарни дни, считано от подписването на протокола. Проектирането трябва да бъде извършено в рамките на 45 дни от датата на одобрение на договора от фонд „Републиканска пътна инфраструктура". Възложител на поръчката е фондът и областно Пътно управление–Стара Загора.
Предвижда се възстановяване целостта на пътната настилка, отводняване трасето на пътя с оглед нормално техникоексплоатационно състояние и създаване условия за безопасно движение на моторни превозни средства.
Участъкът, предвиден за рехабилитация е с обща дължина 3.4 километра.
Ремонтът включва и моста над река Тунджа с дължина 80 метра.
„Пожелавам успех и нека фирмата-изпълнител да изгради обекта в срок и с отлично качество", с тези думи министър Гагаузов постави началото на рехабилитацията на моста.
Националната стратегия за интегрирано развитие на инфраструктурата на България, приета от българското правителство, предвижда до края на
2009 година в страната да бъдат инвестирани 5 милиарда и 200 милиона евро, като 4 милиарда от тях ще са в транспортната инфраструктура.

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: