Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Асен Гагаузов: Надявам се през септември да има фронт за работа

Асен Гагаузов: Надявам се през септември да има фронт за работа по участъците между Стара Загора и Карнобат

 „Ние вече сме заложили на Фонд „Републиканска пътна инфраструктура" да подготвя процедурите за трите лота между Стара Загора и Карнобат", заяви в Казанлък министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов, предаде кореспондентът на радио „Фокус" - Велико Търново .

„Техните предположения са, че до края на този месец ще са готови, за да обявят процедурата. След това обикновено се дава един месец срок, за да могат кандидатите да предложат офертите си, през това време се назначава комисия, която да ги оцени и се надявам през началото на месец септември да има фронт за работа по всичките три участъка между Стара Загора и Карнобат", заяви министърът.
На въпрос на журналист кога ще се направи първа копка на тунел под Шипка, министър Асен Гагаузов отговори: „Когато се появи кандидат-концесионер, с най-голямо удоволствие, ще проведа преговори, ако бъда натоварен с това, за да започнем изграждането на тунел под Шипка".
Министърът коментира и проектът „Севтополис", предвиждащ изваждане на древния град от водите на язовир Копринка. „Проектът не е фантазия, защото хората вече на луната се качиха, защо пък да не се направи това. Просто трябва някой активно да се заеме с този проект и да види как и откъде ще се извърши финансирането. Според мен ще се получи нещо много хубаво, ако се изгради Севтополис", посочи още министър Гагаузов.

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: