Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Симеон Сакскобургготски: Няма страшно, най-много политиката да отиде 5 градуса наляво - 5 градуса надясно

„Няма страшно, най-много политиката да отиде 5 градуса наляво - 5 градуса надясно", заяви в Казанлък лидерът на ПП НДСВ Симеон Сакскобургготски, предаде кореспондент на радио „Фокус"-Велико Търново . „Виждаме какво се тиражира за НДСВ.

За мен е интересно, ако наистина ни нямаше, както твърдят нашите опоненти, защо се занимават тогава с нас? Хората, ангажирани с НДСВ, са един чудесен потенциал и това може да ни мотивира въпреки всички предателства. Целта ни е да успеем. Това не зависи само от едно лице, а от всички", заяви Симеон Сакскобургготски. Той допълни, че централизацията у нас е необходимост за крехката ни демокрация. „Трябва да има центристко мислене, защото придава равновесие. Много сме страдали от двуполюсен модел и политически залитания в близкото ни минало. Най-тревожна тема е липсата на екипност. Често се шегувам и казвам, че ние българите сме примадони. Трябва да сме обединени, защото съединението прави силата.
Само тогава могат да се надвият много предизвикателства. Ние сме инициативни и предприемчиви хора. Ние сме патриоти и си обичаме родината. Това, че ни атакуват сочи, че ние си имаме място в политиката", коментира лидерът на ПП НДСВ. Той допълни, че за последните 18 години се е постигнало много.
Поводът за пристигането на Симеон Сакскобургготски бе 40-тият Празник на розата. Лидерът на НДСВ наблюдава празничното карнавално шествие и посети исторически музей „Искра".
Малко преди да си тръгне от Казанлък, Симеон Сакскобургготски запали свещ в църквата „Света Богородица".

 

 


Симеон Сакскобургготски пристигна в Казанлък по покана на координатора на ПП НДСВ в града на розите Юлияна Палазова, за да се срещне с ръководството на местната структура и да вземе участие в Празника на розата, предаде кореспондент на радио „Фокус"-Велико Търново . Лидерът на партията бе посрещнат от кмета на общината Стефан Дамянов и Юлияна Палазова, която придружаваше Сакскобургготски по време на визитата му в града на розите. След карнавалното шествие ръководителят на ПП НДСВ посети исторически музей „Искра", където бе посрещнат от директора на музея д-р Косьо Зарев. Симеон Сакскобургготски бе запознат с развитието на проекта „Долината на тракийските царе" и разгледа музейните експонати.
В късния следобед лидерът на ПП НДСВ се срещна с кандидатите за общински съветници от казанлъшката структура на партията, за които жителите на общината ще могат да гласуват на 21-ви юни с бюлетина номер 17. Към ръководството на ПП НДСВ-Казанлък Симеон Сакскобургготски се обърна с думите: „Подкрепям вашите усилия, с които се стремите да постигнете общите ни цели. Радвам се да видя толкова млади хора сред нас. Хора, решили да работят за развитието и просперитета на община Казанлък. Трябва да сме обединени, защото съединението прави силата. Само така могат да се преодолеят много предизвикателства".
По време на срещата, която продължи близо час, координаторът на ПП НДСВ в Казанлък и водач на листата за общински съветници Юлияна Палазова запозна Симеон Сакскобургготски с работата на местната структура, като бе представена и дейността на младежката организация на партията.
Минути преди да си тръгне от града, лидерът на ПП НДСВ Симеон Сакскобургготски получи подарък от казанлъшкото ръководство на партията картината на Веса Вълева – „Розоберачка".

 

 Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново

 

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: