Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Търговците на непреработена продукция в лицензирани стокови борси - с касови апарати


Физическите лица, които продават собствена и непреработена продукция в лицензирани стокови борси и тържища, трябва да имат касови апарати, за да регистрират и отчитат приходите си от продажби. Задължението им за това е вменено в наредба Н-18 на Министерство на финансите. Същото изискване се отнася и за физическите лица, които продават собствена продукция в закрити помещения като магазини, складове, тържища или други подобни.
В случай, че физически лица продават собствена непреработена продукция на открито и са регистрирани като земеделски производители, към същите няма изискване за притежание на фискално устройство, но са задължени да декларират придобитите от тях доходи.
Общо 342 са  проверките за наличие на фискални устройства, издаване на касови бележки и осигуряване на наети лица извършени през първите шест месеца на годината от инспекторите на НАП Стара Загора. В 18 от случаите сме съдействали на други контролни органи, а 49 от проверките са по сигнали и жалби на клиенти за некоректно осигуряване, липса на касов апарат или издаване на служебен вместо фискален бон при покупка на стока или услуга.
Напомняме, че юридическите лица и еднолични търговци, които извършват търговска дейност и приемат плащания в брой без да имат фискално устройство, се санкционират с най-малко 3 000 лева. Ако пък имат касов апарат, но не издават касови бележки, подлежат на глоба от 500 до 2 000 лева. За физически лица, които не са търговци, санкцията за липса на касова бележка е от 100 до 500 лева.
    Съветваме клиентите си да ползват активно информационния телефон на НАП: 0 800 17 800, за подаване на сигнали и жалби за неиздаване на фискален бон или в писмен вид на адреса на Офиса в Стара Загора, ул. «Кенали» 1.


Мариета Добрева
 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж