Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


ПИК за земеделци и животновъди

От началото на годината, над 4000 клиента са получили своя персонален идентификационен код (ПИК) от Aгенцията за приходите в Област Стара Загора. Съвтваме земеделските производители, и животновъдите от Областта, при възможност също да подадат заявление за ПИК. Чрез него те ще могат  по-лесно и бързо да следят информацията в данъчно-осигуиртелната си сметка, да проверят дали подадените от тях осигурителни декларации (обр.1 и обр.6) и направени след това плащания са коректни. Не на последно място, чрез ПИК клиентите ни могат да поискат и издаването на вид документ, например удостоверение за липса на задължения (необходимо и за получаване на субсидии), което ще им спести време и пътни разходи.
Към момента най-използвани услуги чрез ПИК са:
- справка за трудов договор- позволява на лицето да провери вида на трудовия си договор - за пълен 8 часов работен ден или 4 часов такъв;
- справка за осигурителния доход- съдържа информация върху каква сума работодателят внася осигурителни вноски на съответното лице;
- справка за задължения за данъци и осигурителни вноски;
- справка за извършени плащания - съдържа информация за сумите платени от лицата през съответната данъчна година;
Всеки земеделски производител проявил интерес към услугата, може да получи своя персонален идентификационен код, като посети офис на НАП по постоянен адрес и подаде заявление по образец. Издаването на ПИК е безплатна услуга, както всички останали предлагани от Националната агенция за приходите, той се получава в момента на подаване на заявлението, лично от лицето. Удостоверението за ПИК съдържа комбинация от 12 символа и позволява достъп до част от E-услугите на НАП, за които не се изисква електронен подпис.
Повече информация за услугите предоставяни от НАП с ПИК може да бъде получена на телефон: 0700 18 700, на цената на градски разговор и от информационните брошури, които НАП разпространява в страната.

Мариета Добрева

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж