Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Променят числеността на общинска администрация Казанлък

Общински съвет Казанлък все решение да се промени структурата на общинската администрация по предложение на кмета Стефан Дамянов, считано от 1-ви юли тази година, предаде кореспондент на радио "Фокус"-Велико Търново. Определена бе числеността на администрацията – 170 човека, като 160 бройки ще се финансират от делегирани държавни дейности, а останалите 10 ще се дофинансират от бюджета на общината. Разяснението бе направено пред местните старейшини от финансиста в общината Димитър Димитров. Той посочи, че 10-те бройки са от "Общинска собственост" към дирекцията с директор Татяна Станева. "На този етап 20 души не могат да се съкратят", категоричен бе Димитров.

Против съкращения в отдел "Земеделие и гори" се обяви общинският съветник Дочка Богданова, а Емил Пенчев от групата за борба с корупцията поиска "принципна чиска на персонала, а не на политическа или личностна основа.

В отговор на всички думата взе кметът на общината Стефан Дамянов, който заяви: "Численият състав на общината не е достатъчен. Средставата за заплати също. С тези месечни трудови възнаграждения не могат да се привлекат достатъчно добри кадри, а част от тези, които вече работят в общинска администрация, ще се наложи да бъат съкратени. 12 % са задължителните за нас съкращения, а на практика 14 % са те във фонд "Работна заплата", тъй като там се изземва повече от предвидения %".

След думите на кмета и в хода на заседанието си, общинските съветници приеха проекто –решението и реши:

Променя структурата на общинска администрация от 1 юли 2008 година; определя численост на общинска администрация – Казанлък – 170 човека, в това число дофинансира 10 щатни бройки за сметка на приходи от местни данъци и такси и други не данъчни приходи, задължава кмета на общината със своя заповед да направи промени в разходната част на дейност 122 и задължава кмета на община Казанлък да извърши промени в Устройствения правилник на общината.

25 юни 2008 |  Радио "Фокус " - Велико Търново
Деница ГЕОРГИЕВА
 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж