Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Търсят имуществена отговорност от бившия шеф на Казанлъшката поликлиника

Имуществена отговорност ще бъде търсена от бившия управител на „МСЦ Поликлиника Казанлък” д-р Красимир Йолевски, реши Общинският съвет в града, предаде кореспондент на радио „Фокус” - Велико Търново. При извършването на финансова инспекция на „Медико-стоматологичен център -Поликлиника” ЕООД от Агенцията за държавна финансова инспекция е установено, че през 2006 година д-р Красимир Йолевски е получил неправомерно възнаграждение от 3 300 лева по граждански договор за участие в извънработно време в наборна военна комисия, с което е причинена вреда на Поликлиниката и е съставен по-късно акт от 25.03. тази година. Според доклада на агенцията са сключени договори под определените минимални базисни цени за отдаване под наем на търговски помещения и лекарски кабинети, в резултат на което, на дружеството е нанесена вреда в размер на 108 013.64 лева. Проверката е установила още и извършването на разходи, възлизащи на 1 537.95 лева за гориво на служебни автомобили, отчетено като разход за изминат пробег за домуване по местоживеене на шофьора и за неизвършени домашни визити на пациенти, с които е причинена вредата.
Въз основа на тези мотиви на Агенцията за държавна финансова инспекция при Министерството на финансите, общинският съвет в Казанлък взе решение незабавно д-р Петър Лучев – временно-изпълняващ длъжността управител на Поликлиниката, която към момента е с наименование „Диагностичен консултативен център – Поликлиника Казанлък” ЕООД, да подаде заявление в Районния съд в града с искане от съда да постанови незабавно изпълнение и да се издаде изпълнителен лист в полза на търговското дружество срещу д-р Йолевски, както и да извърши всички нужни действия до пълното събиране на главното вземане и лихвите до окончателното изплащане на пълния размер на акта. Предстои предприемане на действия за привличане към имуществена отговорност за причинени вреди общо в размер на 109551.59 лева, от които 108 013.64 лева от сключени договори на базисни цени и преразход на гориво.
Общински съвет-Казанлък задължи д-р Лучев да предяви иск пред Окръжен съд-Стара Загора срещу д-р Йолевски за причинените вреди на Поликлиниката. Срокът за изпълнение на решението е 1 септември тази година.

Деница ГЕОРГИЕВА| радио "Фокус" - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж