Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Казанлъчани могат да гласуват за българската роза - национален глобален символ

В неделя до 20 часа казанлъчани имат възможността да гласуват за това Българската роза да бъде избрана за национален глобален символ и за знак на българското евро, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .

На 29-ти този месец община Казанлък организира на площад „Севтополис” от 18.30 часа концерт – автентична фолклорна програма с участието на Царица Роза 2008 Василена Найденова. В неделя на централния площад ще бъде защитено националното значение на Българската роза с представянето на розопроизводители от региона, на Института по розата и етеричномаслените култури, които ще докажат уникалността на нашата маслодайна роза и розовото масло, с презентацията на д-р Косьо Зарев - директор на исторически музей “Искра”, за Царицата на цветята като елемент от бита и културата по тези земи от времето на древните траки до днес.
На 29-ти юни е финалът на националната кампания “Българските символи”. От всички кандидати до финалния кръг стигнаха само 5 символа - Българската роза, Мадарският конник, Кирилицата, Историческият хълм “Царевец” и Рилският манастир. Победителят ще бъде обявен за глобален символ на България и ще бъде поставен на нашето евро.
Жителите и гостите на община Казанлък могат да гласуват за българската роза като национален глобален символ и знак на българското евро на адрес: www. infobulgaria.info до 20.00 часа на 29-ти този месец

 

Деница ГЕОРГИЕВА | Радио "Фокус " - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж