Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Огнеборците получиха професионална видеокамера и модерна телефонна централа

В деня на професионалния си празник, огнеборците получиха професионална видеокамера и модерна телефонна централа от областния управител на Стара Загора

“Професията на пожарникаря винаги е била символ на мъжество и всеотдайност, но само преди месец имах възможност лично да се уверя колко отговорна и драматична е тази работа и колко самоотверженост проявяват хората, призвани да се борят с унищожителната огнена стихия” - с тези думи областния управител г-жа Мария Нейкова откри срещата си с ръководствата на районните служби “Пожарна безопасност и защита на населението” от областта. Срещата, посветена на професионалния празник на огнеборците се проведе днес в залата на ОД ПБЗН – Стара Загора.

За празника си огнеборците получиха подарък от областния управител - професионална видеокамера “Sony” на стойност 6 000 лева и телефонна централа за усъвършенстване на комуникациите. Ръководителите на противопожарните служби от областта благодариха г-жа Нейкова, за оказаното съдействие за модернизиране на сградите на пожарните  в Казанлък и Гурково и за осигуреното взаимодействие с институции и фирми, помогнали в гасенето на пожарите през лятото на 2007 г.  Обсъдени бяха и актуални проблеми, свързани с недостига на личен състав в районната служба в Гурково, нуждата от построяване на три допълнителни гаражни клетки към сградата на РС ПБЗН -Павел баня и необходимостта от изграждане на доброволни формирования на населението, които да  подпомагат действията на професионалната пожарна, каквато е практиката в много страни от ЕС.

Пред областния управител бе представен и изготвения учебен филм за организацията при гасене на горски пожари, чрез който опита на гасителните екипи в Стара Загора ще бъде популяризиран в цялата страна.

В края на срещата директорът на ОДПБЗН – Стара Загора г-н Славчо Славов връчи на г-жа Нейкова статуетка  в знак на признателност за неоценимата помощ при координиране на силите и средствата, участвали в борбата с огнената стихия в областта.

Г-жа Нейкова посети и диспечерния пункт на РС ПБЗН – Стара Загора и лично поздрави служителите, които приемат обажданията на тел. 160 и осигуряват реагирането на сигналите за пожари.  “Знам, че вашата работа е изключително динамична и напрегната, но често остава извън обсега на нашето внимание, защото дейността ви, както се казва, е “зад кадър”, но без тях координацията на екипите в тежките кризисни ситуации наистина би била невъзможна”.

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: