Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

> КАЗАНЛЪК

Предпоставка за пътнотранспортни произшествия създава пътят Бузовград -Средногорово

Предпоставка за инциденти с превозни средства създава пътният участък между казанлъшките села Бузовград и Средногорово, сигнализира за радио „Фокус”-Велико Търново кметът на Бузовград Михаил Янушев.

продължава>

 

Делегация от Община Казанлък посети побратимения румънски град Търговище

На посещение в побратимения на Казанлък град Търговище бе делегация от Община Казанлък, водена от зам.-кмета Зелвер Касабова, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .

продължава>

 

Казанлъчанка обра медалите на Еврофестивала на специфичните възможности

Казанлъчанката Боряна Коскина се завърна от Първия Европейски фестивал на специфичните възможности на сляпо -глухите с пет сертификата и четири медала.

продължава>

 

Националноосвободителните движения в българските земи ХV - ХІХ в и тяхното отразяване в музеите

София. Юбилейна национална научна конференция на тема "Националноосвободителните движения в българските земи ХV - ХІХ век и тяхното отразяване в музеите" ще се проведе на 12 септември 2008 г. в Чипровци, съобщиха от пресцентъра на Министерството ....

 

Проектът „Севтополис" е една от големите перспективи за общината за следващите поне 30 години

Казанлък. "Проектът „Севтополис" е една от големите перспективи за общината за следващите поне 30 години", заяви в интервю за радио „Фокус"-Велико Търново кметът на община Казанлък Стефан Дамянов.

продължава>

 

Изготвят етапите на техническото задание за проекта „Севтополис"

Велико Търново. Започва изготвянето на техническото задание относно реализирането на проекта „Севтополис", заяви в интервю за радио „Фокус"-Велико Търново кметът на община Казанлък Стефан Дамянов.

продължава>

 

Казанлъшкото сметище се охранява и не се допускат външни лица

Казанлък. Казанлъшкото сметище се охранява добре и не се допускат външни лица, заяви за радио „Фокус"-Велико Търново Захари Захариев – началник на звено „Сметосъбиране, сметоизвозване, третиране на твърди битови отпадъци и озеленяване" в общината....

продължава>

 

Откриват паметник на акад. Дечко Узунов в Националната художествена гимназия в Казанлък

Казанлък. На 15-ти септември ще бъде открит паметник на академик Дечко Узунов в едноименната Национална гимназия по пластични изкуства в Казанлък, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .

продължава>

 

39 загинали и 444 ранени при 1 963 катастрофи от началото на 2008 г.


Двойно се е увеличил броят на жертвите на високата скорост .

Към 31.08.2008г. включително, на територията на област Стара Загора 1 963  пътно-транспортни произшествия, при които са загинали 39 и са ранени 444  човека. В сравнение със същия перио....

продължава>

 

Над 5 милиона лева са вложени в могилите в Долината на тракийските царе

Казанлък.Над 5млн. и 300 хил. лв. са вложените средства за изграждането на инфраструктурата при могилите в Долината на тракийските царе, съобщи кметът на общината Стефан Дамянов, предаде кореспондент на радио „Фокус"-Велико Търново .

продължава>

 

Американският посланик на тракийските могили край Казанлък

Един от най- добрите в Европа реставратори и консераватори на могили  Китан Китанов започва работа в  гробницата Крън-2 от началото на октомври. Това съобщи директорът на Историческия музей в Казанлък Косьо Зарев. Китанов, който е и докторант в С....

 

Китов:Очакванията ни не се потвържадават

"Подведени сме. Очакванията не се потвърждават".

Това заяви на специална пресконференция в Казанлък ръководителят на траколожката експедиция ТЕМП д-р Георги Китов, в края на десетдневните проучвания на могилата Голяма Косматка край Шипка. От вчера ....

продължава>

 

Повече от 100 души летяха по време на "Криле за всички"

Над 100 полета с граждани са направени по време на шестия авиофестивал на леката авиация “Криле за всички”, който се проведе през почивните дни на летателна площадка “Бохот-LM”. Участниците бяха над 70 от 6 аероклуба в страната, в демонстрациите ....

продължава>

 

Проверките в развлекателните и питейни заведения в региона продължават

Само през месец август инспекторите по приходите от ТД по приходите провериха общо 59 заведения и развлекателни комплекса.

продължава>

 

Започват подписка за „Уволнение правителството на Станишев" в Казанлък

Казанлък. Местните ръководства на ГЕРБ, СДС, ДСБ в Казанлък организират подписка за „Уволнение правителството на Сергей Станишев", съобщи за радио „Фокус"-Велико Търново председателят на ГЕРБ в града на розите Иван Кьосев.

продължава>

 

Сент Ерблен и Казанлък подписват през октомври във Франция споразумение за побратимяване

Казанлък. В началото на месец октомври за Сент Ерблен, Франция, ще замине делегация от Казанлък, която ще подпише окончателното споразумение за побратимяването на двата града, предаде кореспондент на радио „Фокус"-Велико Търново .

продължава>

 

РАО "Тракия" връчи сертификати от обучението си на представители на общини

Казанлък. Двама чехи от чешка консултантска фирма обучаваха в продължение на три дни представители на общините-членове на РАО „Тракия"- Стара Загора в комплекс в Слънчев бряг, предаде кореспондент на радио „Фокус"-Велико Търново .

продължава>

 

13 общински обекта поддържа ТЕЦ-Казанлък

Казанлък. 13 са общинските обекти, които ТЕЦ-Казанлък обслужва, предаде кореспондент на радио „Фокус"-Велико Търново .

продължава>

 

Отбелязването на Съединението в община Казанлък приключи

Казанлък. С поднасяне на цветя в памет на загиналите войни завърши отбелязването на Деня на Съединението в община Казанлък, предаде кореспондент на радио "Фокус" - Велико Търново.

продължава>

 

Свалят цените на топлото в Казанлък

Казанлък. С два лева по-евтино спрямо миналата година ще струва мегават час топлинна енергия в Казанлък през новия отоплителен сезон, информираха от ТЕЦ –а, предаде кореспондент на радио „Фокус"-Велико Търново .

продължава>

 

Продължават археологическите разкопки при могилата "Голяма Косматка"

Казанлък. Археологическите разкопки при могилата „Голяма Косматка”, разположена до град Шипка, ще продължат през целия ден, съобщи за радио „Фокус” - Велико Търново д-р Косьо Зарев – директор на казанлъшкия исторически музей „Искра”.

продължава>

 

Без пластови аномалии на могилата Косматка. Засега

Никаква пластова аномалия, свидетелстваща за строителни работи не е засечена от екипа на експедиция ТЕМП, с ръководител археологът Георги Китов.

продължава>

 

Проектът "Севтополис" на изслушване

4.09.2008 г., в Министерството на културата ще се проведе второто заседание на работната група по проекта “Севтополис”.

продължава>

 

Учениците от Казанлък без закуска и мляко в новата учебна година


Вероятно през тази учебна година училищата в Казанлъшка община ще се разминат с Програмата „Училищно мляко".

продължава>

 

ТЕЦ АД Казанлък намали цените за електроенергия

"Търговската политика на ТЕЦ Казанлък е не само да свалим цената на предлаганите топлофикационни услуги под тази в София, но и да постигнем най-ниската цена за страната", това заяви на пресконференция изпълнителният директор Михайл Ковачев.

продължава>

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: