Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

> КАЗАНЛЪК

Благотворителен бал в столицата организира фондация „Сийдър” – Казанлък

Казанлък. Българо-ирландската фондация „Сийдър” със седалище в Казанлък организира благотворителен бал в София за набиране на средства за подпомагане на деца с увреждания и сираци от цялата страна, научи кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търно....

продължава>

 

Орден „Св.княз Александър Невски" получи казанлъшкият кмет

Казанлък. Орден „Свети княз Александър Невски" втора степен получи кметът на община Казанлък Стефан Дамянов от Националния комитет за обществени награди към Руската федерация, предаде кореспондент на радио „Фокус"-Велико Търново .

продължава>

 

Тръгна подписка срещу новите цени на водата в населени места в Община Казанлък

Подписка срещу високите цени на водата събират в няколко населени места в Казанлък. Само за седмица в Овощник, в подписката са се включили над 450 души. Протестното писмо ще бъде изпратено до Министерството на околната среда и водите, областната ....

продължава>

 

3 500 анкетни карти решават поведението на казанлъшките синдикалисти наесен

За национален протест се обявяват 64 на сто от анкетираните до момента членове на КНСБ в региона, съобщи Иванка Данаилова, председател на Регионалния съвет.

продължава>

 

19-те населени места от община Казанлък получиха компютърни конфигурации

Kазанлък. 19-те населени места на територията на община Казанлък получиха нови компютърни конфигурации и мултифункционални устройства: принтер, скенер и ксерокс, предаде кореспондент на радио „Фокус" - Велико Търново .

продължава>

 

Стефан Дамянов изразява своята дълбока скръб по повод внезапната загуба на известния учен д-р Китов

На 14 септември вечерта внезапно почина известният български учен, археологът д-р Георги Китов. Неговият научен интерес и огромна творческа енергия дълги години бяха свързани с Казанлък и Долината на розите, която в резултат  на откритията на д-р ....

продължава>

 

Газта и топлофикацията са предпочитаните енергоносители, казва експерт по контрола на газификацията

Казанлък. „Газта и топлофикацията са предпочитаните енергоносители на урбанизираните територии в Европа и у нас. Те се конкурират и допълват", заяви за радио „Фокус"-Велико Търново Николай Колев – контрол по газификацията в община Казанлък.

продължава>

 

За първия учебен ден!...

79 първокласника, по-големи ученици, родители и учители се събраха тази сутрин в двора на основно училище „Мати Болгария” в Казанлък, предаде кореспондент на радио „Фокус” – Велико Търново .

продължава>

 

Предпоставка за пътнотранспортни произшествия създава пътят Бузовград -Средногорово

Предпоставка за инциденти с превозни средства създава пътният участък между казанлъшките села Бузовград и Средногорово, сигнализира за радио „Фокус”-Велико Търново кметът на Бузовград Михаил Янушев.

продължава>

 

Делегация от Община Казанлък посети побратимения румънски град Търговище

На посещение в побратимения на Казанлък град Търговище бе делегация от Община Казанлък, водена от зам.-кмета Зелвер Касабова, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .

продължава>

 

Казанлъчанка обра медалите на Еврофестивала на специфичните възможности

Казанлъчанката Боряна Коскина се завърна от Първия Европейски фестивал на специфичните възможности на сляпо -глухите с пет сертификата и четири медала.

продължава>

 

Националноосвободителните движения в българските земи ХV - ХІХ в и тяхното отразяване в музеите

София. Юбилейна национална научна конференция на тема "Националноосвободителните движения в българските земи ХV - ХІХ век и тяхното отразяване в музеите" ще се проведе на 12 септември 2008 г. в Чипровци, съобщиха от пресцентъра на Министерството ....

 

Проектът „Севтополис" е една от големите перспективи за общината за следващите поне 30 години

Казанлък. "Проектът „Севтополис" е една от големите перспективи за общината за следващите поне 30 години", заяви в интервю за радио „Фокус"-Велико Търново кметът на община Казанлък Стефан Дамянов.

продължава>

 

Изготвят етапите на техническото задание за проекта „Севтополис"

Велико Търново. Започва изготвянето на техническото задание относно реализирането на проекта „Севтополис", заяви в интервю за радио „Фокус"-Велико Търново кметът на община Казанлък Стефан Дамянов.

продължава>

 

Казанлъшкото сметище се охранява и не се допускат външни лица

Казанлък. Казанлъшкото сметище се охранява добре и не се допускат външни лица, заяви за радио „Фокус"-Велико Търново Захари Захариев – началник на звено „Сметосъбиране, сметоизвозване, третиране на твърди битови отпадъци и озеленяване" в общината....

продължава>

 

Откриват паметник на акад. Дечко Узунов в Националната художествена гимназия в Казанлък

Казанлък. На 15-ти септември ще бъде открит паметник на академик Дечко Узунов в едноименната Национална гимназия по пластични изкуства в Казанлък, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .

продължава>

 

39 загинали и 444 ранени при 1 963 катастрофи от началото на 2008 г.


Двойно се е увеличил броят на жертвите на високата скорост .

Към 31.08.2008г. включително, на територията на област Стара Загора 1 963  пътно-транспортни произшествия, при които са загинали 39 и са ранени 444  човека. В сравнение със същия перио....

продължава>

 

Над 5 милиона лева са вложени в могилите в Долината на тракийските царе

Казанлък.Над 5млн. и 300 хил. лв. са вложените средства за изграждането на инфраструктурата при могилите в Долината на тракийските царе, съобщи кметът на общината Стефан Дамянов, предаде кореспондент на радио „Фокус"-Велико Търново .

продължава>

 

Американският посланик на тракийските могили край Казанлък

Един от най- добрите в Европа реставратори и консераватори на могили  Китан Китанов започва работа в  гробницата Крън-2 от началото на октомври. Това съобщи директорът на Историческия музей в Казанлък Косьо Зарев. Китанов, който е и докторант в С....

 

Китов:Очакванията ни не се потвържадават

"Подведени сме. Очакванията не се потвърждават".

Това заяви на специална пресконференция в Казанлък ръководителят на траколожката експедиция ТЕМП д-р Георги Китов, в края на десетдневните проучвания на могилата Голяма Косматка край Шипка. От вчера ....

продължава>

 

Повече от 100 души летяха по време на "Криле за всички"

Над 100 полета с граждани са направени по време на шестия авиофестивал на леката авиация “Криле за всички”, който се проведе през почивните дни на летателна площадка “Бохот-LM”. Участниците бяха над 70 от 6 аероклуба в страната, в демонстрациите ....

продължава>

 

Проверките в развлекателните и питейни заведения в региона продължават

Само през месец август инспекторите по приходите от ТД по приходите провериха общо 59 заведения и развлекателни комплекса.

продължава>

 

Започват подписка за „Уволнение правителството на Станишев" в Казанлък

Казанлък. Местните ръководства на ГЕРБ, СДС, ДСБ в Казанлък организират подписка за „Уволнение правителството на Сергей Станишев", съобщи за радио „Фокус"-Велико Търново председателят на ГЕРБ в града на розите Иван Кьосев.

продължава>

 

Сент Ерблен и Казанлък подписват през октомври във Франция споразумение за побратимяване

Казанлък. В началото на месец октомври за Сент Ерблен, Франция, ще замине делегация от Казанлък, която ще подпише окончателното споразумение за побратимяването на двата града, предаде кореспондент на радио „Фокус"-Велико Търново .

продължава>

 

РАО "Тракия" връчи сертификати от обучението си на представители на общини

Казанлък. Двама чехи от чешка консултантска фирма обучаваха в продължение на три дни представители на общините-членове на РАО „Тракия"- Стара Загора в комплекс в Слънчев бряг, предаде кореспондент на радио „Фокус"-Велико Търново .

продължава>

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: