Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

> КАЗАНЛЪК

Стоян Иванов: Ако не бъдем чути, ще блокираме прохода Шипка

“Ако не бъдем чути от съответните институции, ще стигнем до блокиране на прохода Шипка”, заяви кметът на град Шипка Стоян Иванов, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново . Тази сутрин жители на населеното място излязоха на предупредит....

продължава>

 

Казанлъшки кооперации фалират след жътвата, заради ниски добиви

Голяма част от казанлъшките кооперации има вероятност да фалират, заради ниските добиви тази година, бе съобщено на пресконференция на кооператорите от региона, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .

продължава>

 

Китайците луди по казанлъшки парфюми

Два женски и два мъжки парфюма, предназначени за китайския пазар, са разработили специалисти от единствения на Балканския полуостров Институт по розата и етеричномаслени култури.

продължава>

 

Пак счупиха тракийския венец

За втори път, за по-малко от години е счупено художественото изображение на тракийския златен венец на Севт Трети, поставен в средата на Евромонумента в центъра на Казанлък.

продължава>

 

Сергей Станишев влезе в ролята на диджей на Бузлуджа Open Air

Бузлуджа. Премиерът Сергей Станишев влезе в ролята на диджей на Бузлуджа Open Air, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

продължава>

 

50 000 от Бузлуджа към Станишев: Пази се!

“Пази се!” С тези викове лидерът на БСП и премиер Сергей Станишев бе посрещнат от над 50-те хиляди симпатизанти на лявата идея в България, дошли на връх Бузлуджа за традиционният събор на левицата. Тази година той бе посветен на 117-та годишнина....

продължава>

 

Община Казанлък кандидатства с два проекта по ОПАК

Община Казанлък кандидатства с две проектопредложения по Оперативна програма „Административен капацитет”, научи кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .

продължава>

 

Казанлъшкият кмет връща решението на ОбС за Ангеографския център

Казанлък Кметът на община Казанлък Стефан Дамянов ще върне решението на Общинския съвет за съфинансиране на Ангеографския център към Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) с 18 000 лева, което бе взето на вчерашната сесия, заяви на пр....

продължава>

 

6000 евро достига цената на килограм розово масло в Казанлъшко

Казанлък 6000 евро достига цената на килограм розово масло в Казанлъшко, съобщи за радио „Фокус"-Велико Търново професор Недко Недков – директор на Института по розата.

продължава>

 

Отпускат 18 000 лева за Ангиографския център към МБАЛ – Казанлък

Единодушно с 35 гласа „за” общинските съветници в Казанлък гласуваха да бъдат отпуснати 18 000 лева от бюджета на общината за 2008 година за съфинансиране на Ангиографския център към казанлъшката Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ), пр....

продължава>

 

Наредбата за паркирането в община Казанлък бе приета на второ четене

Наредба 30 за движението на превозни средства на територията на община Казанлък бе приета на днешното трето заседание на Общинския съвет с направените предложения за промени, предаде кореспондентът на радио „Фокус”-Велико Търново .

продължава>

 

Пари за ново отделение

Общинският бюджет на Казанлък да отдели 18 хиляди лева за съфинансиране на новия Ангиографски център към казанлъшката болница.

продължава>

 

Работна група ще изготви задание за реализирането на проекта „Севтополис" край Казанлък

Казанлък. 20-членна работна група започва изготвянето на планово задание за провеждане на международна инженерингова процедура за експониране на място на античния град Севтополис във водите на язовир „Копринка" край Казанлък, заяви кметът на общ....

продължава>

 

Александър


От близо две години   Мая и Гроздан Петрови от село Крън- Казанлъшко живеят с болката на своето дете.

продължава>

 

Избраха представител на ОбС-Казанлък в Областния съвет по регионално развитие

Общински съвет –Казанлък взе решение, с което определи свой представител в състава на Областния съвет за развитие на област Стара Загора и това е председателят на Местния парламент Васил Самарски, предаде кореспондентът на радио „Фокус”-Велико Тър....

продължава>

 

18 000 лева иска казанлъшката болница за Ангиографския център от Общинския съвет

18 000 лева за съфинансиране ще иска казанлъшката Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) на утрешната сесия на Общинския съвет, предаде кореспондент на радио „Фокус" - Велико Търново.

продължава>

 

Започва работа по възстановяване на пропадналия пътен участък в прохода Шипка

„Днес започва усилена работа за ремонтно-възстановителните дейности по участъка в прохода Шипка, който пропадна в понеделник вечерта на 28", съобщи за радио „Фокус"-Велико Търново Никола Караджов, главен специалист на Районна пътна служба – Казанл....

продължава>

 

Предлагат промени в правилника за дейността на ОбС – Казанлък

Промени в Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет в Казанлък ще предложи на предстоящата сесия утре председателят на местния парламент, предаде кореспондент на радио „Фокус" - Велико Търново.

продължава>

 

Документацията за изграждане на тунел под Шипка ще е готова до края на декември 30 юли 2008

До края на месец декември тази година ще е готова работната документация за изграждането на тунела под Шипка, съобщи на пресконференция кметът на Казанлък Стефан Дамянов, предаде кореспондентът на радио "Фокус" - Велико Търново.

продължава>

 

Казанлък: сватбена истерия през август


Седем двойки са заявили желание да сключат граждански брак на 8-ми август в Казанлък. Датата е предпочитана, заради поверието, че браковете, създадени на този ден ще са добри и с много хармония между партньорите.

продължава>

 

Казанлъшките ученици, приети да учат в американски университети, получиха награди

Казанлък. Тримата казанлъшки възпитаници на Природо-математическата гимназия „Никола Обрешков” получиха парични награди от общината заради постигнати високи резултати в образованието си, предаде кореспондентът на радио „Фокус”-Велико Търново .

продължава>

 

“Хюриет”: В България продължават убийствата на мафията

София/Анкара. При две нападения срещу лица, заподозрени във връзки с мафията в България, един е загинал, пише електронното издание на турския вестник “Хюриет”.

продължава>

 

Много работа, малко за висшисти

278 са актуалните свободни работни места в Бюрото по труда в Казанлък. Сред тях едва 18 са за висшисти , останалите са за квалифицирани работници със средно или без образование.

продължава>

 

Тотю Тотев-Бореца е убит

В Казанлък, днес е убит Тотю Тотев-Бореца. Тялото е открито на ул. "Свобода" 11, в близост до техникума по лека промишленост и дизайн. Трупът на Тотю Бореца е намерен до черен Мерцедес, от съседи, живеещи в квартала.

продължава>

 

Ще броят бюлетините от изборите в Казанлък

Вече е даден ход на делото относно жалбата на коалиция „СДС-Новото време-ССД” за касиране на изборите за Общински съвет в града на розите, съобщи за радио „Фокус”-Велико Търново вносителят и лидер на местната структура на СДС Николай Александров.

продължава>

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: