Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

> КУЛТУРА И ИЗКУСТВО

Димитър Гайдаров с втора награда от конкурс по флейта "Тахир Куленович" в Сърбия

Казанъшкият талант Димитър Гайдаров е с втора награда с 91,50 точки, в разред "Основни училища" - пети курс, от провелия се 2-ри Международен флейтов конкурс "Тахир Куленович" - гр. Валево, Сърбия.

продължава>

 

26 години Ритуал "Сирни Заговени" пред Етнографски комплекс "Кулата"


Жарковци направиха 26-ти поред Ритуал "Сирни Заговезни" пред Етнографски комплекс "Кулата". Много граждани и гости на града се хванаха на кръшни български хора, поискаха си прошка и прескочиха огъня за здраве. Празникът се реализира и със съдействието на Община Казанлък и Исторически музей "Искра".

продължава>

 

През 2020 година ще продължат археологическите проучвания на крепостта „Бузово кале“

Археологията е един от стълбовете в дейността на Исторически музей „Искра“, каза за вестник „Искра директорът на музея д-р Момчил Маринов. В този смисъл той поясни, че през 2020 година ще продължат археологическите проучвания на крепостта „Бузово кале“, които на практика са и спасително – архео....

продължава>

   

Библиотеката подреди изложба „Денят на Свободата”


В Читалнята на Общинска библиотека „Искра” е подредена изложба под наслов „Денят на Свободата”. Изложбата е посветена на светлата дата от българската история – Трети март. Включени са исторически трудове, албуми и спомени от фонда на отдел „Краезнание”.

продължава>

 
Михаела Байчева с престижното първо място за живопис и графика

Михаела Байчева с престижното първо място за живопис и графика

С престижното първо място за живопис и графика, от Национален конкурс – изложба, „Св. Трифон Зарезан-2020”, се завърна от гр. Сунгурларе, Михаела Байчева.

продължава>

   

coronavirus.bg