Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

ВСИЧКИ НОВИНИ

 

Природо-математическата гимназия в Казанлък ще има нов физкултурен салонПрофилираната Природо-математическа Гимназия „Никола Обрешков“ е едно от учебните заведения на територията на община Казанлък, което няма изграден физкултурен салон. Единствените налични условия за спорт са малко и недостатъчно.

продължава>
   

Детска градина "Здравец" работи по проекти за подкрепа на личностното развитие на деца с уврежданияДетска градина „Здравец“  е едно от детските заведение на тероторията на община Казанлък, в което работи екип от специалисти за подкрепа на личностното развитие надеца със специални образователни потребности.

продължава>
   

Международния ден на хората с уврежданияДнес е Международния ден на хората с увреждания. Идеята на днешния ден е обществото да прояви съпричастност, като постави акцента върху човешката личност и нейната индивидуалност и лично достойнство, а не върху увреждането.

продължава>
   

200 нови заглавия постъпиха във фондовете на библиотека „Искра“200 нови заглавия постъпиха във фондовете на общинска библиотека „Искра“ в град Казанлък. Те са закупени по спечелен проект на Министерство на културата по програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност” 2021 г. за финансово подпомагане на обществените библиотеки при обновяване на фондовете с книги и други информационни източници.

продължава>
 

Четирима са лауреатите от клуб „Светлини сред сенките”


Четирима са лауреатите от клуб „Светлини сред сенките” при ОДК „Св. Ив. Рилски” от изключително престижния, шестнадесети национален  конкурс „Морето, морето, морето”, в който всяка година излъчваме победители. Конкурсът е организиран от Министерството на образованието, Община Варна и ЦПРЛ – Общински детски комплекс – гр. Варна. продължава>

 

Криминалната хроника за 03.12.2021

Бързи производства:
На 02.12.2021 г. в РУ - Гълъбово е започнато бързо производство по чл.343б, ал.3, от НК срещу 20-годишен мъж, затова че на 02.12.2021 г. в с. Мъдрец, общ. Гълъбово, е управлявал л.а. "Опел" под въздействието на наркотични вещества - канабис и метамфетамин, установено с техническо средство. Водачът е задържан за срок до 24 часа.

продължава>

   

Международен хоров фестивал „Акад. Петко Стайнов“Международният хоров фестивал „акад. Петко Стайнов“ за първи е иницииран през 2016 година от фондация Фондация „Петко Груев Стайнов“.

продължава>
   

Павелбанските алпинисти Кольо Кавръков и Мая Иванова успешно покориха връх Ухуру в АфрикаПавелбанските алпинисти Кольо Кавръков и Мая Иванова успешно покориха връх Ухуру в Африка! Това е най-високият връх в планината Килиманджаро. Експедицията протича успешно, а те се чувстват в добро здраве и настроение.

продължава>
   

Млади казанлъшки художници откриха изложба за своите съгражданиМладите художници от школа по русуване „Ренина“ към читалище „Възродена Искра“ откриха изложба „Израстване“ в Изложбена за „Иван Милев“  .

продължава>
   

Възрастните жители в Дом за стари хора №3 получиха коледни подаръци


Над 50 възрастни жители от дома за стари хора номер три получиха коледни подаръци от благотворителната инициатива на доброволците от младежки център за развитие „Взаимопомощ“.

продължава>
 

ИЗЛОЖБА И ФИЛМ ПРЕДСТАВЯТ КОМПОЗИТОРА ПЕТКО СТАЙНОВ

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор. На 2 декември от 18:00 часа, съвместно с Фондация “Петко Стайнов” и Исторически музей „Искра“ - Казанлък, в специална вечер ще бъде представен неговия значим принос в българската музикална култура. Специален акцент са факсимилета на оригиналите на най-известната му творба „Тракийски танци”, както и симфоничната поема „Тракия”, за чиято балетна версия, поставена през 1943 г., свидетелства цветна снимка на акварелния ескиз на декора й от Дечко Узунов. Представена е и дейността на Петко Стайнов като директор на Софийската опера и като основател на дружеството на българските компонисти „Съвременна музика”. Показана е значителна част от държавни отличия и грамофонни плочи с с негови произведения.

продължава>
 

Въвеждат нова светлинна сигнализация, избягваща конфликти между пешеходци и шофьори, на възлово кръстовище в Стара Загора

В Община Стара Загора се състоя редовното заседание на Комисията по безопасност на движението. Общо 15 бяха молбите и предложенията от граждани и институции, които членовете на комисията разгледаха. продължава>

 

ЗАПАЛВАНЕ НА СВЕТЛИНИТЕ НА КОЛЕДНАТА ЕЛХАНа осми декември (сряда) след 17:30 ч. на площад „Севтополис“ ще грейнат светлините на Коледното дърво в Казанлък. Дядо Коледа ще прелети над централния площад със специална звездна свита. Белобрадият старец и неговите помощници ще поздравят децата на Казанлък, техните родители и гостите на града в навечерието на Коледно-Новогодишните празници. Търсете в небето над центъра сияйните символи на Коледната нощ – елхичка, звездичка, розичка и много светлинни изненади! продължава>

 

ОБЩИНА КАЗАНЛЪК ЩЕ ПОЛУЧИ ФИНАНСИРАНЕ ЗА ИНЖЕНЕРИНГ ПО ПРОЕКТ „ИЗГРАЖДАНЕ НА ФИЗКУЛТУРЕН САЛОН НА ППМГ „НИКОЛА ОБРЕШКОВ“


Община Казанлък получи одобрение за финансиране на инженеринг по проект „Изграждане на физкултурен салон на ППМГ „Никола Обрешков“, гр. Казанлък". Средствата в размер на 858 437 лв. за изработка на инженеринг за нов физкултурен салон към Математическата гимназия са осигурени изцяло по Годишната програма за поддържане, ремонт, реконструкция, цялостно обновяване или създаване на нови спортни и/или спортни съоръжения в държавните и общинските училища на Министерството на образованието и науката. продължава>

 

Криминалната хроника за 02.12.2021

По-характерни престъпления:
На 01.12.2021 г. в РУ - Казанлък е получено съобщение за извършена кражба от къща в с. Дъбово, общ. Мъглиж. На място е установено, че за времето от 14.00 ч. до 16.00 ч. на 01.12.2021г., след като е взломено остъкление на входната врата на къщата, е проникнато в нея и е извършена кражба на сумата от 3200 лв., а от двора на дома са отнети моторен трион и неустановено към момента количество дърва за огрев. Образувано е досъдебно производство по чл.195 от НК.

продължава>

   

Казанлъчани отдадоха почит към великия композитор акад. Петко СтайновНа днешния първи декември отбелязваме 125 години от рождението на великия български композитор – академик Петко Стайнов.

продължава>
 

Страница 1 от 698

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: