Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


ВСИЧКИ НОВИНИ

 

В Павел баня подредиха изложба на световно признат фотограф от с. ТурияПовече от 50 невероятни фотоса подреди в НЧ „Напред-1903” сестрата на фотографа Тодор Тилев – Милена Тилева, съвместно с Община Павел баня, която даде шанс на фотографa да популяризира творчеството си. Изложбата, която бе открита тази вечер от самата Тилева, ще остане до 20 септември и всеки, който желае, може да я разгледа. Съвсем наскоро Тодор Тилев участва в благотворителна инициатива в полза на децата от „Лято в Турия” и с продажбата на свои снимки успя да събере почти 2000 лв., които им дари.

продължава>
   

137 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия!


Празничният 6 септември – Ден на съединението на Княжество България с Източна Румелия събра на историческото място за благата вест – дворът на храм „Свети Йоан Предтеча“ родолюбиви казанлъчани на различна възраст.

продължава>
   

„Моление“ и „Тържествена увертюра 1812“ на брега на Древния СевтополисПод преобразеното небе на брега на язовир Копринка край Древния Севтополис, казанлъчани и гости на града се насладиха на две знаменателни  творби „Моление“ и „Тържествена увертюра 1812“, дирижирани от Негово Високо Преосвещенство Старозагорски митрополит Киприан, съвместно с Държавна опера Стара Загора и хор “Петко Стайнов”.

продължава>
   

Традиционното биорали с магарешки каручки събра стотици жители и гости в ГурковоЗа 33-ти път в Гурково се проведе биорали с магарешки каручки. Тази година то преминава под надслов “Долу магариите у човека”. Събитието бе открито от президента и президентшата  на биоралито, а водещ бе Камен Воденичаров.

продължава>
   

"Розова долина" разгроми отбора на "Сливен" със 7:2

Футболистите на старши треньорът Атанас Апостолов разгромиха със 7:2 отборът на "Сливен" пред родна публика. Резултатът 0:1 за "Сливен" бе поведен от Петър Принджев в 15-тата минута след грешка в отбраната на "розите", а 10 минути от Пряк свободен удар Стоян Иванов от домакините изравни за 1:1. В 40 минута "Розова долина" владее топката и голът на Кольо Чахов бе отменен заради засада. Минута след това Венцислав Иванов, който успява да отбележи 2-ри гол за казанлъчани.

продължава>
 

Криминална хроника за 05.09.2022

Започнати бързи производства:
На 04.09.2022 г., в РУ-Казанлък, е започнато бързо производство по чл.343б, ал.1 от НК срещу 37-годишен мъж, затова че на същата дата, около 03.40 ч., в гр.Гурково, по ул."Паисий Хилендарски" е управлявал л.а."БМВ" след употреба на алкохол, установено с техническо средство. Мъжът е  задържан за срок до 24 часа.

продължава>

 

Община Казанлък и Общинска библиотека „Искра“: Да отбележим заедно 137 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия!Обръщаме се към родолюбивите жители и гости на Казанлък с покана за тържествено отбелязване на Деня на Съединението на Княжество България и Източна Румелия! По традиция, честването ще се състои в емблематичния за историческото събитие в района на Казанлък храм „Свети Йоан Предтеча“ (зад Пощата) утре, 6 септември 2022 г. , от 10:00 часа. продължава>

   

02.09.2022 - Осигурени са достатъчни количества дървесина за отопление през предстоящия зимен сезон„Осигурени са достатъчни количества дървесина за отопление през предстоящия зимен сезон“ сподели на среща директорът на Югоизточно държавно предприятие инж. Димчо Радев. На пресконференция заедно с кмета на общината Галина Стоянова и директора на Държавно горско стопанство – Казанлък инж. Мирена Татарджийска, обясни реалното състояние по добиване и предоставяне на дърва за огрев за населението към момента.

продължава>
   

13-та Научна конференция „Проблеми и изследвания на тракийската култура“Казанлък е домакин на 13-та научна конференция „Проблеми и изследвания на тракийската култура“.  Научния форум, е разделен на две сесии, които се провеждат в залите на Исторически музей „Искра“, а свои доклади представят учени в областта на тракологията и тракийската археология от различни научни институти в страната. В тазгодишната конференция докладите са осемнадесет на брой от двадесет автори, в рамките на четири заседания, като тематиката им е разнообразна.
Доклад за Тракийският и римският период на Свиюовската крепост представят  проф. Николай Овчаров и д-р Марин Маринов от РИМ – Свищов.

продължава>
   

Започна обезопасяването на покрива на монумента БузлуджаЗапочна обезопасяването на покрива на монументa Бузлуджа. Отстраняването на отломките от покрива на паметника е от изключителна важност и неотменна мярка, за да се обезопаси сградата, споделя арх. Дора Иванова от фондация „Проект Бузлуджа“.

продължава>
   

Нети в ролята на Хубавата Елена край древния СевтополисНа брега на язовир Копринка край древния Севтополис ” Държавна опера” – Стара Загора представи “Хубавата Елена”. Оперетата на Жан Офенбах е под режисурата Славчо Николов.  Стенографията и костюмите са поверени на Ана Мария Токаджиева и на Иван Токаджиев. Диригент на “Хубавата Елена” е Виктор Крумов, а в ролята на  една от най-известните жени на всички времена – Антоанета Добрева – Нети.

продължава>
   

“Базар на книгата” и дарителската кампания „Модерно е да се чете”Откриха “Базар на книгата” и дарителската кампания „Модерно е да се чете” пред Музея на фотографията, където казанлъчани и гости на града, които обичат книгите могат да се включат. И двете събития са част от Празници в долината на тракийските царе 2022 г. и състоят с любезното съдействие и организация на почетния гражданин на Казанлък Надя Тончева, Музей на фотографията, Общинска библиотека „Искра“ и Исторически музей „Искра“.

продължава>
 

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняеми и задържа мъж и жена за кражба на 10 000 лева и злато от апартамент на възрастни хора в гр. Казанлък

Районна прокуратура–Стара Загора привлече като обвиняеми К.Д., на 22 г., и 26-годишната Д.К. за кражба на парична сума в размер на 10 000 лева, луксозен часовник, златни и други накити от владението на двама пострадали. Престъплението е квалифицирано по чл.195 ал.1 т.4 вр. чл.194 ал.1 от Наказателния кодекс. продължава>

 

Криминална хроника за 02.09.2022

По-характерни престъпления:                      
На 01.09.2022г., в 11:08ч., в РУ-Гълъбово е получено съобщение, че на същата дата, от имот в гр.Гълъбово, е извършена кражба на сумата от 11350 лева. В РУ-Гълъбово е започнато досъдебно производство по чл.194 от НК. продължава>

 

Близо 2 000 000 лв. Община Павел баня влага в образователна инфраструктура

Община Павел баня ще вложи 1 726 733 лв. в подобряване на образователната инфраструктура в училища и детски градини в населените си места. По линия на Министерство на образованието са одобрени почти всички предложени от кмета и екипа му за финансиране проекти за текущи ремонти и в края на август т.г. Общината получи одобрение за 1 412 586 лв., като й беше преведена част от сумата. Затова и тепърва ще започнат ремонтните дейности, макар да съвпаднат с началото на учебната година. Те обаче няма да попречат на учебния процес на децата. продължава>

 

Страница 5 от 747

Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: