Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


ВСИЧКИ НОВИНИ

 

Община Казанлък започва процедура по прием на документи за настаняване в новите социални жилища

Община Казанлък обявява прием на документи за настаняване на потребители в новоизградените социални жилища. 10-те жилища са разположени в ж.к.“Изток“ - ул. „Петьо Ганин“ № 2, № 5 и № 7, три еднакви двуетажни двуфамилни жилищни къщи и в ж.к.“Христо Ботев“ - ул. „Козлодуй“ № 10, където са построени две еднакви двуетажни двуфамилни жилищни къщи. Новоизградените жилища  са напълно оборудвани за качествен начин на живот.

продължава>
 

ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ НА ПРОЕКТ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА ОУП НА ОБЩИНА КАЗАНЛЪК

На основание чл.127, ал.1 от ЗУТ Община Казанлък съобщава на заинтересованата общественост, че на 16.09.2022г., петък, в Информационния център на ул.“Искра“ №4 от 17:00ч. ще се проведе обществено обсъждане на проект за частично изменение на Общия устройствен план на община Казанлък. продължава>

   

Четирима варненци дариха косите си за кампанията „Надеждата е красива“Дългокосите варненски момчета Илия Цветков, Данаил Цветков, Мариян Маринов и Любен Тенев, студенти, музиканти и танцьори, посетиха града на розите, за да се включат в кампанията „Надеждата е красива“ за да дарят своите коси напълно безвъзмездно.

продължава>
   

В Павел баня подредиха изложба на световно признат фотограф от с. ТурияПовече от 50 невероятни фотоса подреди в НЧ „Напред-1903” сестрата на фотографа Тодор Тилев – Милена Тилева, съвместно с Община Павел баня, която даде шанс на фотографa да популяризира творчеството си. Изложбата, която бе открита тази вечер от самата Тилева, ще остане до 20 септември и всеки, който желае, може да я разгледа. Съвсем наскоро Тодор Тилев участва в благотворителна инициатива в полза на децата от „Лято в Турия” и с продажбата на свои снимки успя да събере почти 2000 лв., които им дари.

продължава>
   

137 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия!


Празничният 6 септември – Ден на съединението на Княжество България с Източна Румелия събра на историческото място за благата вест – дворът на храм „Свети Йоан Предтеча“ родолюбиви казанлъчани на различна възраст.

продължава>
   

„Моление“ и „Тържествена увертюра 1812“ на брега на Древния СевтополисПод преобразеното небе на брега на язовир Копринка край Древния Севтополис, казанлъчани и гости на града се насладиха на две знаменателни  творби „Моление“ и „Тържествена увертюра 1812“, дирижирани от Негово Високо Преосвещенство Старозагорски митрополит Киприан, съвместно с Държавна опера Стара Загора и хор “Петко Стайнов”.

продължава>
   

Традиционното биорали с магарешки каручки събра стотици жители и гости в ГурковоЗа 33-ти път в Гурково се проведе биорали с магарешки каручки. Тази година то преминава под надслов “Долу магариите у човека”. Събитието бе открито от президента и президентшата  на биоралито, а водещ бе Камен Воденичаров.

продължава>
   

"Розова долина" разгроми отбора на "Сливен" със 7:2

Футболистите на старши треньорът Атанас Апостолов разгромиха със 7:2 отборът на "Сливен" пред родна публика. Резултатът 0:1 за "Сливен" бе поведен от Петър Принджев в 15-тата минута след грешка в отбраната на "розите", а 10 минути от Пряк свободен удар Стоян Иванов от домакините изравни за 1:1. В 40 минута "Розова долина" владее топката и голът на Кольо Чахов бе отменен заради засада. Минута след това Венцислав Иванов, който успява да отбележи 2-ри гол за казанлъчани.

продължава>
 

Криминална хроника за 05.09.2022

Започнати бързи производства:
На 04.09.2022 г., в РУ-Казанлък, е започнато бързо производство по чл.343б, ал.1 от НК срещу 37-годишен мъж, затова че на същата дата, около 03.40 ч., в гр.Гурково, по ул."Паисий Хилендарски" е управлявал л.а."БМВ" след употреба на алкохол, установено с техническо средство. Мъжът е  задържан за срок до 24 часа.

продължава>

 

Община Казанлък и Общинска библиотека „Искра“: Да отбележим заедно 137 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия!Обръщаме се към родолюбивите жители и гости на Казанлък с покана за тържествено отбелязване на Деня на Съединението на Княжество България и Източна Румелия! По традиция, честването ще се състои в емблематичния за историческото събитие в района на Казанлък храм „Свети Йоан Предтеча“ (зад Пощата) утре, 6 септември 2022 г. , от 10:00 часа. продължава>

   

02.09.2022 - Осигурени са достатъчни количества дървесина за отопление през предстоящия зимен сезон„Осигурени са достатъчни количества дървесина за отопление през предстоящия зимен сезон“ сподели на среща директорът на Югоизточно държавно предприятие инж. Димчо Радев. На пресконференция заедно с кмета на общината Галина Стоянова и директора на Държавно горско стопанство – Казанлък инж. Мирена Татарджийска, обясни реалното състояние по добиване и предоставяне на дърва за огрев за населението към момента.

продължава>
   

13-та Научна конференция „Проблеми и изследвания на тракийската култура“Казанлък е домакин на 13-та научна конференция „Проблеми и изследвания на тракийската култура“.  Научния форум, е разделен на две сесии, които се провеждат в залите на Исторически музей „Искра“, а свои доклади представят учени в областта на тракологията и тракийската археология от различни научни институти в страната. В тазгодишната конференция докладите са осемнадесет на брой от двадесет автори, в рамките на четири заседания, като тематиката им е разнообразна.
Доклад за Тракийският и римският период на Свиюовската крепост представят  проф. Николай Овчаров и д-р Марин Маринов от РИМ – Свищов.

продължава>
   

Започна обезопасяването на покрива на монумента БузлуджаЗапочна обезопасяването на покрива на монументa Бузлуджа. Отстраняването на отломките от покрива на паметника е от изключителна важност и неотменна мярка, за да се обезопаси сградата, споделя арх. Дора Иванова от фондация „Проект Бузлуджа“.

продължава>
   

Нети в ролята на Хубавата Елена край древния СевтополисНа брега на язовир Копринка край древния Севтополис ” Държавна опера” – Стара Загора представи “Хубавата Елена”. Оперетата на Жан Офенбах е под режисурата Славчо Николов.  Стенографията и костюмите са поверени на Ана Мария Токаджиева и на Иван Токаджиев. Диригент на “Хубавата Елена” е Виктор Крумов, а в ролята на  една от най-известните жени на всички времена – Антоанета Добрева – Нети.

продължава>
 

Страница 5 от 747

Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж