Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


ВСИЧКИ НОВИНИ

 

“Базар на книгата” и дарителската кампания „Модерно е да се чете”Откриха “Базар на книгата” и дарителската кампания „Модерно е да се чете” пред Музея на фотографията, където казанлъчани и гости на града, които обичат книгите могат да се включат. И двете събития са част от Празници в долината на тракийските царе 2022 г. и състоят с любезното съдействие и организация на почетния гражданин на Казанлък Надя Тончева, Музей на фотографията, Общинска библиотека „Искра“ и Исторически музей „Искра“.

продължава>
 

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняеми и задържа мъж и жена за кражба на 10 000 лева и злато от апартамент на възрастни хора в гр. Казанлък

Районна прокуратура–Стара Загора привлече като обвиняеми К.Д., на 22 г., и 26-годишната Д.К. за кражба на парична сума в размер на 10 000 лева, луксозен часовник, златни и други накити от владението на двама пострадали. Престъплението е квалифицирано по чл.195 ал.1 т.4 вр. чл.194 ал.1 от Наказателния кодекс. продължава>

 

Криминална хроника за 02.09.2022

По-характерни престъпления:                      
На 01.09.2022г., в 11:08ч., в РУ-Гълъбово е получено съобщение, че на същата дата, от имот в гр.Гълъбово, е извършена кражба на сумата от 11350 лева. В РУ-Гълъбово е започнато досъдебно производство по чл.194 от НК. продължава>

 

Близо 2 000 000 лв. Община Павел баня влага в образователна инфраструктура

Община Павел баня ще вложи 1 726 733 лв. в подобряване на образователната инфраструктура в училища и детски градини в населените си места. По линия на Министерство на образованието са одобрени почти всички предложени от кмета и екипа му за финансиране проекти за текущи ремонти и в края на август т.г. Общината получи одобрение за 1 412 586 лв., като й беше преведена част от сумата. Затова и тепърва ще започнат ремонтните дейности, макар да съвпаднат с началото на учебната година. Те обаче няма да попречат на учебния процес на децата. продължава>

   

Започва изграждането на товаро-пътнически асансьор в ДКЦ „Районна поликлиника“ КазанлъкВ ДКЦ „Районна поликлиника“ Казанлък бе подписан протокол, с който се открива строителна площадка за изграждане на товаро-пътнически асансьор към сградата на здравното заведение. Протоколът е подписан от Община Казанлък, ДКЦ „Районна поликлиника“ като Възложител, фирмата – изпълнител и строителния надзор. Управителят на Районната поликлиника д-р Красимир Пейчев коментира, че с въвеждането на новия товаро-пътнически асансьор в експлоатация качеството на обслуждане на пациентите значително ще се подобри, защото с него всеки етаж от сградата ще бъде достъпен с носилка.

продължава>
   

Представиха творчеството на художника Васил Бараков в КазанлъкТворчеството на българския художник Васил Бараков беше представено в изложбата "Територии на меланхолията" в Казанлък.

продължава>
   

Среща на кметът Галина Стоянова с общинските координатори на синдикатите

Кметът Галина Стоянова и представители на нейния екип се срещнаха с общинските координатори на синдикатите КНСБ Николай Маринов и конфедералния секретар в Казанлък на КТ „Подкрепа“ Цветанка Пискова. Срещата, инициирана от синдикалистите, целеше разглеждане на възможности за увеличение на работните заплати към различните звена в Общината. След обсъждане на възможни варианти страните се договориха да се търсят възможности за увеличение на работните заплати във всички сфери до достигане на браншовите споразумения. Те включват всички звена на здравеопазването, културата, Общинска администрация.

продължава>
 

Криминалната хроника за 01.09.2022

По-характерни престъпления:           
На 31.08.2022 г., в 13.00 ч., в РУ-Казанлък, е получено съобщение, че за периода от 23 - 31.08.2022г., от апартамент в гр.Казанлък, е извършена кражба на телевизор. Образувано е досъдебно производство по чл. 195 от НК. продължава>

 

Второ издание на Национален конкурс „Поети с китара“ Казанлък 2022Тази година се проведе второто издание на национален конкурс „поети с китара“ казанлък 2022.

продължава>
   

Бедрос Азинян представи своя фотоалбум „Строи се монумент“ пред казанлъчани

Фотоалбумът „Строи се монумент“ дело на казанлъшкия фотограф Бедрос Азинян бе представен в исторически музей „Искра“. Книгата съдържа 363 фотографии, заснети от тримата щатни фотографи на обекта. Първият от тях е Артин Азинян, работил там от самото начало на строежа на паметника през 1974 година, вторият е Петър Бакалов, а съм третият фотограф е самият Бедрос Азинян.

продължава>
   

Хванаха мъжът открадна инвалидна количка от ДКЦ „Районна поликлиника” Казанлък"


Мъж открадна инвалидна количка от ДКЦ „Районна поликлиника” Казанлък. От кадри на охранителната камера на лечебното заведение се вижда ясно как мъж във видимо добро здравословно състояние се престори на пострадал или инвалид, като използва инвалидна количка, собственост на медицинското заведение, след което я отмъкна.

продължава>
   

ОТКРИТ Е ГОЛЯМ ПИТОС


В навечерието на Празниците на Долината на тракийските царе бяха направени значителни археологически разкрития в района на Оструша. На 30 август 2022 г. бе финализирано спасителното археологическо проучване на обект от римската епоха, регистриран югозападно от могила Оструша като част от реализацията на проект на Община Казанлък BG16RFOP001-6.002-0002-C01-U11 „Светът на траките” по ОП „Региони в растеж” 2014-2020 г.  Проучването бе осъществено от екип  на Исторически музей „Искра”.

продължава>
     

Джаз фест Казанлък 2022 изпълни с положителни емоции жители и гости на Казанлък


Джаз фест Казанлък 2022 и тази година събра множество почитатели на джаза в града на розите. Първият концерт, на който публиката имаше възможността да се наслади бе на изпълнителите от „OLD AND GOLD  JAZZ QUINTET“ с участието на: Тихомир Кръстев – саксофон, Иван Гърбачев – пиано, Радослав Паунов – бас китара, Емил Тасев – барабани и Соло вокал в концерта бе казанлъчанката Надя Тончева, които представиха с различни джаз хитове, а самата изпълнителка бе подготвила и изненада за публиката.

продължава>
 

Кампания „Да почистим Казанлък!“ на 17 и 18 септември 2022 г.

Община Казанлък организира на 17  и 18 СЕПТЕМВРИ /събота и неделя/ кампания под мотото „Да почистим Казанлък“ за събиране на:

Излязло от употреба електрическо и електронно оборудване /печки, перални, хладилници, микровълнови, телевизори, компютри, ютии, сешоари, уредби и др./ - контейнер 6м3.

Заявки за извозване от адрес може да давате на тел. 0800 14100 от понеделник до петък, включително, от 08.00ч. до 17.00ч., а за дните събота и неделя от 09:00ч. - 13:00ч. на тел. 0431 - 6 38 80.

продължава>
 

Започнахме обезопасяването на покрива на монумент Бузлуджа

Почистването на отломките от покрива е първата и неотменна мярка, за да се обезопаси сградата. Това ще позволи безопасното провеждане на бъдещи дейности по опазване, както и осигуряването на достъп за посетители. продължава>

   

Страница 6 от 747

Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж