Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

ВСИЧКИ НОВИНИ

 

Илиана Жекова (ГЕРБ-СДС) за предложената актуализация на бюджета

При разглеждане на предложената от служебното правителство актуализация на държавния бюджет, от трибуната на Народното събрание казанлъшкият народен представител от ГЕРБ-СДС изрази опасенията си, че мярката за запазване на доходите и работните места на работници и служители „60/40“ във варианта, в който се изпълнява към момента, на практика ще остави без подкрепа една голяма част от фирмите със спад в приходите от продажби между 20% и 30%. продължава>

   

Изложба на мини-модели на военни кораби

Откриха изложба от мини-копия на военни кораби в Казанлък. Те са изработени от Динко Костадинов – член на Морския клуб в града на розите. Костадинов служи дълги години във флота и е далеч от родното си място, но детска му мечта е един ден да представи своя изложба пред казанлъчани. Моделите на корабите са изработени в Горна Оряховица, където има постоянна изложба в клуба по корабо- моделизъм. продължава>

 

Запалване в „Арсенал“Работник е загинал при пожар в оръжейния завод „Арсенал“ в Казанлък. Сигнал за инцидента е подаден в 13:23 ч. днес. Незабавно към мястото са изпратени екипи на пожарната, които гасят отделни огнища. продължава>

   

Втора авторска изложба на русенски художник и концерт на група SODA A’COUSTIC

Втора авторска изложба на русенски художник и концерт на група SODA A’COUSTIC /Сода Акустик/ откриват 16-те Празници в Долината на тракийските царе.

продължава>
   

МЦР „Взаимопомощ“ представи Казанлък в национална конференция

Представители на Младежки център за развитие „Взаимопомощ“ – Казанлък взеха участие в организираната от Център за развитие на човешките ресурси национална конференция, насочена към Европейския зелен пакт и особено актуалната в днешно време зелена тема – „Екологични проблеми и предизвикателства пред планетата“. По време на конференцията участниците в нея имаха възможност за обмяна на добри практики и представяне на доклади, свързани с опазването на околната среда и климатичните промени.

продължава>
   

На този връх свят паметник ще се издига

Фотодокументална изложба „ На този връх свят паметник ще се издига“ бе открита в Художествената галерия в Казанлък. Изложбата, която е дело на екипа на Парк – музей „Шипка – Бузлуджа“, възкресява спомена за работилите неуморно родолюбци за издигнето на Паметник на Освобождението и възраждането на българския народ. Това са членовете на Комитета, нагърбил се да осъществи това начинание.

продължава>
   

100 години назад със стъклените плаки на Антип Обущаров

Ретроспективна изложба „100 години назад със стъклените плаки на Антип Обущаров“ е представена в залата на Музея на фотографията в Казанлък. Фотоизложбата е посветена на 133-тата годишнина от рождението на Антип Обущаров.

продължава>
 

ДО КРАЯ НА СЕДМИЦАТА УЧЕБНИТЕ СТРЕЛБИ ЩЕ БЪДАТ КОМБИНИРАНИ С ВЗРИВНИ ДЕЙСТВИЯ

От Щаба на Военно формирование 22180 – гр.Казанлък предупреждават, че от днес до края на седмицата учебните стрелби на полигон „Тюлбето“ ще включват и взривни действия. Военните учения през август продължават по предварително обявения график и предстои тяхното провеждане от 08:00 ч. до 24:00 ч. както до края на работната седмица, така и в последните работна седмица и ден на месеца, съответно 23 – 27.08.2021 г. и 31 август, вторник. продължава>

   

Втора загуба за "розите" от началото на сезона

И на собствен терен футболистите на Казанлък не успяха да вземат точка в Третата югоизточна "В" футболна група. Домакините успяха да вкарат едва в 90-та минута от двубоя. Така гостите от Димитровград успяха да вземат своите 3 точки още в първите 45 минути. За "розите" гол вкара Мартин Кирчев, а от страна на гостите голмайстори са: Григор Георгиев, Александър Дайов и Антон Колев. На терена излезнаха: Александър Петрунов - ВРАТАР, Ахмед Фаиков, Денислав Запрянов, Енгин Махмуд, Ивайло Маринов, Иван Георгиев, Мартин Кирчев, Милен Христов - КАПИТАН, Михаел Лалев, Николай Георгиев, Пламен Колев, Георги ристов, Росен Илиев, Димитър Халваджиев.

продължава>
 

ЗАПОЧВА ПОЕТАПНО ВЪВЕЖДАНЕ НА ЗЕЛЕНА ВЪЛНА ПО ЦЕНТРАЛНИТЕ БУЛЕВАРДИ В КАЗАНЛЪК


Община Казанлък започва поетапно дейности по пренастройка на девет световарни уредби и един пешеходен светофар по централните булеварди на града. През почивните дни (а не в работно време през седмицата) ще се работи в посока на въвеждане на зелена вълна по главните улици в центъра.

продължава>
 

Академия "Роза" с изпълнение на Антонин Дворжак

Диригент: Максим Ешкенази

   

Атанас Петров пое женския тим на "Казанлък Волей" за новия сезон

Волейболистките на ВК "Казанлък волей" започнаха първата си тренировка в града на розите ръководени от новия си треньор Атанас Петров. След седмица на 16 август ще отпътува за Шкорпиловци /край Варна/ на лагер-сбор на морето. В селцето на Североизточна България ще се търси спокойствието и интензивните тренировки на плажната ивица , която е най-голямата в България – 12 км. Именно там и близо 10 дни ще се подготвят и децата от школата ни.

продължава>
   

Новият директор на Галерията в Казанлък представи програмата си за управление

Новоназначеният директор на Художествената галерия в Казанлък д-р Пламен Петров представи пред медиите своята програма за развитие на институцията. Д-р Петров поясни, че един от мотивите да избера Художествената галерия в Казанлък е, че колекцията и е една от най-интересните и ценни художествени колекции, които се съхраняват в страната, извън столицата. А вторият мотив е, че институцията е обозрима като обем и добре подредена, и стопанисвана през годините. Той определи и някои от проблемите за Галерията, като според него, един от тях е липсата на експертиза по отношение на реставрация, по отношение на изкуствоведската и на историческата част. „И това през годините е обособило колекцията като неизследвана, недобре социализирана в публичното пространство. С моите претенции на изкуствовед и човек, който е работил във втората по големина галерия в държавата, в различни изследователски екипи, считам, че бих могъл да допринеса да бъде компенсиран този дефицит по отношение на популяризиране на колекцията“, каза новият директор на Галерията в Казанлък.

продължава>
   

Изменение и допълнение на Наредба №26 на територията на община Казанлък


Общинският съвет в Казанлък прие Наредба за изменение и допълнение на Наредба №26 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Казанлък, като отмени чл.17, ал.6 и текст посочен в Указанията за попълване на декларации към приложение на същия член. Съветниците приеха и изменение на ал.8 на същия чл. 17, както следва: „ Ползване на недвижимия имот се установява чрез справка на съответното електроразпределително дружество, която удостоверява начислена електроенергия в размер, не повече от 50 киловата за един месец“. Какъв е казусът  и какво точно касаят промените, пояснява председателят на ОбС в Казанлък Николай Златанов.

продължава>
   

Страница 6 от 692

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж