Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


ВСИЧКИ НОВИНИ

 

Започва изграждането на товаро-пътнически асансьор в ДКЦ „Районна поликлиника“ КазанлъкВ ДКЦ „Районна поликлиника“ Казанлък бе подписан протокол, с който се открива строителна площадка за изграждане на товаро-пътнически асансьор към сградата на здравното заведение. Протоколът е подписан от Община Казанлък, ДКЦ „Районна поликлиника“ като Възложител, фирмата – изпълнител и строителния надзор. Управителят на Районната поликлиника д-р Красимир Пейчев коментира, че с въвеждането на новия товаро-пътнически асансьор в експлоатация качеството на обслуждане на пациентите значително ще се подобри, защото с него всеки етаж от сградата ще бъде достъпен с носилка.

продължава>
   

Представиха творчеството на художника Васил Бараков в КазанлъкТворчеството на българския художник Васил Бараков беше представено в изложбата "Територии на меланхолията" в Казанлък.

продължава>
   

Среща на кметът Галина Стоянова с общинските координатори на синдикатите

Кметът Галина Стоянова и представители на нейния екип се срещнаха с общинските координатори на синдикатите КНСБ Николай Маринов и конфедералния секретар в Казанлък на КТ „Подкрепа“ Цветанка Пискова. Срещата, инициирана от синдикалистите, целеше разглеждане на възможности за увеличение на работните заплати към различните звена в Общината. След обсъждане на възможни варианти страните се договориха да се търсят възможности за увеличение на работните заплати във всички сфери до достигане на браншовите споразумения. Те включват всички звена на здравеопазването, културата, Общинска администрация.

продължава>
 

Криминалната хроника за 01.09.2022

По-характерни престъпления:           
На 31.08.2022 г., в 13.00 ч., в РУ-Казанлък, е получено съобщение, че за периода от 23 - 31.08.2022г., от апартамент в гр.Казанлък, е извършена кражба на телевизор. Образувано е досъдебно производство по чл. 195 от НК. продължава>

 

Второ издание на Национален конкурс „Поети с китара“ Казанлък 2022Тази година се проведе второто издание на национален конкурс „поети с китара“ казанлък 2022.

продължава>
   

Бедрос Азинян представи своя фотоалбум „Строи се монумент“ пред казанлъчани

Фотоалбумът „Строи се монумент“ дело на казанлъшкия фотограф Бедрос Азинян бе представен в исторически музей „Искра“. Книгата съдържа 363 фотографии, заснети от тримата щатни фотографи на обекта. Първият от тях е Артин Азинян, работил там от самото начало на строежа на паметника през 1974 година, вторият е Петър Бакалов, а съм третият фотограф е самият Бедрос Азинян.

продължава>
   

Хванаха мъжът открадна инвалидна количка от ДКЦ „Районна поликлиника” Казанлък"


Мъж открадна инвалидна количка от ДКЦ „Районна поликлиника” Казанлък. От кадри на охранителната камера на лечебното заведение се вижда ясно как мъж във видимо добро здравословно състояние се престори на пострадал или инвалид, като използва инвалидна количка, собственост на медицинското заведение, след което я отмъкна.

продължава>
   

ОТКРИТ Е ГОЛЯМ ПИТОС


В навечерието на Празниците на Долината на тракийските царе бяха направени значителни археологически разкрития в района на Оструша. На 30 август 2022 г. бе финализирано спасителното археологическо проучване на обект от римската епоха, регистриран югозападно от могила Оструша като част от реализацията на проект на Община Казанлък BG16RFOP001-6.002-0002-C01-U11 „Светът на траките” по ОП „Региони в растеж” 2014-2020 г.  Проучването бе осъществено от екип  на Исторически музей „Искра”.

продължава>
     

Джаз фест Казанлък 2022 изпълни с положителни емоции жители и гости на Казанлък


Джаз фест Казанлък 2022 и тази година събра множество почитатели на джаза в града на розите. Първият концерт, на който публиката имаше възможността да се наслади бе на изпълнителите от „OLD AND GOLD  JAZZ QUINTET“ с участието на: Тихомир Кръстев – саксофон, Иван Гърбачев – пиано, Радослав Паунов – бас китара, Емил Тасев – барабани и Соло вокал в концерта бе казанлъчанката Надя Тончева, които представиха с различни джаз хитове, а самата изпълнителка бе подготвила и изненада за публиката.

продължава>
 

Кампания „Да почистим Казанлък!“ на 17 и 18 септември 2022 г.

Община Казанлък организира на 17  и 18 СЕПТЕМВРИ /събота и неделя/ кампания под мотото „Да почистим Казанлък“ за събиране на:

Излязло от употреба електрическо и електронно оборудване /печки, перални, хладилници, микровълнови, телевизори, компютри, ютии, сешоари, уредби и др./ - контейнер 6м3.

Заявки за извозване от адрес може да давате на тел. 0800 14100 от понеделник до петък, включително, от 08.00ч. до 17.00ч., а за дните събота и неделя от 09:00ч. - 13:00ч. на тел. 0431 - 6 38 80.

продължава>
 

Започнахме обезопасяването на покрива на монумент Бузлуджа

Почистването на отломките от покрива е първата и неотменна мярка, за да се обезопаси сградата. Това ще позволи безопасното провеждане на бъдещи дейности по опазване, както и осигуряването на достъп за посетители. продължава>

   

Рекорден интерес към първото ХСМ състезание за купата на „Община Казанлък“

Колоездачен клуб „Лястовица - 1905“ и Община Казанлък организираха първото планинско състезание за колоездачи, което приключи с рекорден интерес през изминалия неделен ден. 145 велосипедисти на различна възраст от цялата страна премериха сили в неравния планински терен и бяха достойно отличени от организаторите и спонсорите на спортното събитие. Ето и наградените по категории:

продължава>
   

Петима казанлъчани са в областната листа на ГЕРБ с кандидати за депутати

Петима са кандидатите за народни представители от Казанлък, които са част от листата на ГЕРБ за областта. Това са: ИЛИАНА ЖЕКОВА, Д-Р МЕХМЕД МЕХМЕДОВ, ДОНКА ХРИСТОВА, СТОЯН ЧАЧКАРОВ и ДЕСИСЛАВА ТИНЕВА, които ще бъдат силния глас на област Стара Загора и в частност на община Казанлък в Народното събрание. Те са  образовани и отговорни, с различни професии и принос в обществения живот на Казанлък; с отношение към случващото се в региона и помагащи на хората в нужда.

Листата с всички кандидат-депутати от ГЕРБ в областта бе входирана днес в 11:11 ч.

➡️ На 3-то място в листата с кандидати за народни представители от ГЕРБ е ИЛИАНА ПЕТКОВА ЖЕКОВА, която бе депутат в 45-то, 46-то и 47-мо Народно събрание. Като такава участва в различни парламентарни комисии, сред които Комисия по труда, социална и демографска политика и Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта. Заместник – председател е на Групата за приятелство България – Франция и член на Групите за приятелство на страната ни с Гърция, Япония, Италия, Бразилия, Нидерландия. ИЛИАНА ЖЕКОВА има няколко законодателни инициативи и редица предложения между първо и второ четене, касаещи както социалната сфера, така и развитието на община Казанлък. Чрез механизмите на парламентарния контрол поставя пред министрите важни за гражданите на община Казанлък въпроси.

По образование Жекова е магистър по „Социални дейности” и „Психология” от Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий”. Работила е 15 години като социален работник в Дирекция „Социално подпомагане” – Казанлък до 2010 г., а от 2011 г. е директор на Дирекция „Бюро по труда” – Казанлък към Агенция по заетостта. В периода 2019 – 2021 г. е ръководител е на групата на общинските съветници от ПП ГЕРБ в Общински съвет  – Казанлък и председател на Постоянната комисия по здравеопазване, социална дейност и трудова заетост и член на Постоянната комисия по противодействие на корупцията, сигурност и обществен ред и за упражняване на контрол върху актовете, издадени от органите на местната изпълнителна власт.

➡️ На 11-то място в листата на ГЕРБ е Д-Р МЕХМЕД АЛИЕВ МЕХМЕДОВ, който е дипломиран лекар по обща медицина и с придобита през 2015 г. специалност „Трудова медицина“. В периода 2015-2019 г. бе избран за общински съветник от листата на ГЕРБ в Общинския съвет в града на розите. Целият професионален път на Д-Р МЕХМЕДОВ е преминал в оказване на медицинска помощ на хората, независимо от техния социален статус и етническа принадлежност. За него лекарската професия е призвание и като лекар е отдаден на пациентите си. От 2019 г. насам работи в Центъра за спешна медицинска помощ в Казанлък. Приятелите му го описват като възпитан и скромен човек, който уважава дори непознатия за него човек.

➡️ На 14-то място в листата на ГЕРБ е ДОНКА ГАНЧЕВА ХРИСТОВА, която е икономист по образование с бакалавърска степен по “Стопанско управление” и е специализирала "Управление на проекти" в Технически университет – гр. Габрово. Работила е като банков служител – обслужване на клиенти, консултант продажби и технически сътрудник в частния сектор. Работила е в „Арсенал“ АД, както и като кадрови военнослужещ в Българската армия. Видно от биографията й, ДОНКА ХРИСТОВА не спира да развива себе си. В свободното си време предпочита да чете литература в различни области. Днес живее със семейството си в село Овощник, където е и член на местното читалище "Просвета - 1908". Хората, които я познават я описват като упорита, честна, любознателна и винаги готова да помогне.

➡️ На 16-то място в листата на ГЕРБ е ДЕСИСЛАВА ПЛАМЕНОВА ТИНЕВА, която е родена и израснала в едно от китните села на Казанлък – с. Розово. Средното си образование завършва в ППМГ „Никола Обрешков“, след което следва „Макроикономика“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Магистър е по „Публична администрация“ от Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”. Образованието й е пряко свързано с професионалното й развитие. От няколко години работи в общинска администрация, където се занимава с изпълнение на проекти с европейско финансиране в областта на предоставянето на социални услуги и развитието на туристически атракции.

Член е на ПП ГЕРБ от 2018 г., а от тази година е председател на младежката структура на ГЕРБ в Казанлък.

Въпреки динамиката и безбройните предизвикателства, които ежедневието й поднася, ДЕСИСЛАВА ТИНЕВА остава силно свързана с родния край и с българските традиции. От детска възраст се занимава с читалищна дейност и до ден днешен фоклорът и народните танци са част от живота й. За себе си Десислава споделя, че, като млад човек, има желанието да се развива и да работи в обществената сфера и да търси баланса между европейското развитие и националните ценности.

➡️ На 18-то място в листата на ГЕРБ е СТОЯН КРУМОВ ЧАЧКАРОВ, роден на 6 януари 1961 г. в семейството на уважавания от казанлъчани адвокат Крум Стоянов. СТОЯН ЧАЧКАРОВ е завършил ТУ - Габрово  - специалност „Електронна техника“, и в продължение на 18 г. е е работил по специалността си в „Катекс“ АД  като ръководител на отдел „Електроника“. След това продължава трудовия си стаж във фирма „Алпик Уинд Сървисиз“ ЕАД, която оперира ветропарка на Бузлуджа, където работи и в момента. Чачкаров е семеен с едно дете. Съпругата му е учител в ПГ „Иван Хаджиенов“, а порасналата му вече дъщеря, която е била сред учениците на физика Теодоси Теодосиев, е дипломирана и работеща млада дама в Обединеното кралство. Любопитен факт за СТОЯН ЧАЧКАРОВ е страстта му към шахмата. Самият той е майстор на спорта по шахмат.

 

14-ИЯТ НОСИТЕЛ НА ОТЛИЧИЕТО „ПРОФ. АЛЕКСАНДЪР ФОЛ“ Е ПРОФ. Ваня Лозанова-СтанчеваПо традиция, връчването на престижното отличие за принос в проучването и изследването на тракийската култура в Казанлък и България на името на прочутия български учен-траколог проф. Александър Фол дава официално начало на Празниците в Долината на тракийските царе. Тази вечер на церемонията по награждаване до Тракийската гробница красивата статуетка с фигурата на Орфей получи дългогодишният приятел на Исторически музей „Искра“ проф.Ваня Лозанова-Станчева.

продължава>
   

Страница 6 от 747

Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: