Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


ВСИЧКИ НОВИНИ

Рекорден интерес към първото ХСМ състезание за купата на „Община Казанлък“

Колоездачен клуб „Лястовица - 1905“ и Община Казанлък организираха първото планинско състезание за колоездачи, което приключи с рекорден интерес през изминалия неделен ден. 145 велосипедисти на различна възраст от цялата страна премериха сили в неравния планински терен и бяха достойно отличени от организаторите и спонсорите на спортното събитие. Ето и наградените по категории:

продължава>
   

Петима казанлъчани са в областната листа на ГЕРБ с кандидати за депутати

Петима са кандидатите за народни представители от Казанлък, които са част от листата на ГЕРБ за областта. Това са: ИЛИАНА ЖЕКОВА, Д-Р МЕХМЕД МЕХМЕДОВ, ДОНКА ХРИСТОВА, СТОЯН ЧАЧКАРОВ и ДЕСИСЛАВА ТИНЕВА, които ще бъдат силния глас на област Стара Загора и в частност на община Казанлък в Народното събрание. Те са  образовани и отговорни, с различни професии и принос в обществения живот на Казанлък; с отношение към случващото се в региона и помагащи на хората в нужда.

Листата с всички кандидат-депутати от ГЕРБ в областта бе входирана днес в 11:11 ч.

➡️ На 3-то място в листата с кандидати за народни представители от ГЕРБ е ИЛИАНА ПЕТКОВА ЖЕКОВА, която бе депутат в 45-то, 46-то и 47-мо Народно събрание. Като такава участва в различни парламентарни комисии, сред които Комисия по труда, социална и демографска политика и Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта. Заместник – председател е на Групата за приятелство България – Франция и член на Групите за приятелство на страната ни с Гърция, Япония, Италия, Бразилия, Нидерландия. ИЛИАНА ЖЕКОВА има няколко законодателни инициативи и редица предложения между първо и второ четене, касаещи както социалната сфера, така и развитието на община Казанлък. Чрез механизмите на парламентарния контрол поставя пред министрите важни за гражданите на община Казанлък въпроси.

По образование Жекова е магистър по „Социални дейности” и „Психология” от Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий”. Работила е 15 години като социален работник в Дирекция „Социално подпомагане” – Казанлък до 2010 г., а от 2011 г. е директор на Дирекция „Бюро по труда” – Казанлък към Агенция по заетостта. В периода 2019 – 2021 г. е ръководител е на групата на общинските съветници от ПП ГЕРБ в Общински съвет  – Казанлък и председател на Постоянната комисия по здравеопазване, социална дейност и трудова заетост и член на Постоянната комисия по противодействие на корупцията, сигурност и обществен ред и за упражняване на контрол върху актовете, издадени от органите на местната изпълнителна власт.

➡️ На 11-то място в листата на ГЕРБ е Д-Р МЕХМЕД АЛИЕВ МЕХМЕДОВ, който е дипломиран лекар по обща медицина и с придобита през 2015 г. специалност „Трудова медицина“. В периода 2015-2019 г. бе избран за общински съветник от листата на ГЕРБ в Общинския съвет в града на розите. Целият професионален път на Д-Р МЕХМЕДОВ е преминал в оказване на медицинска помощ на хората, независимо от техния социален статус и етническа принадлежност. За него лекарската професия е призвание и като лекар е отдаден на пациентите си. От 2019 г. насам работи в Центъра за спешна медицинска помощ в Казанлък. Приятелите му го описват като възпитан и скромен човек, който уважава дори непознатия за него човек.

➡️ На 14-то място в листата на ГЕРБ е ДОНКА ГАНЧЕВА ХРИСТОВА, която е икономист по образование с бакалавърска степен по “Стопанско управление” и е специализирала "Управление на проекти" в Технически университет – гр. Габрово. Работила е като банков служител – обслужване на клиенти, консултант продажби и технически сътрудник в частния сектор. Работила е в „Арсенал“ АД, както и като кадрови военнослужещ в Българската армия. Видно от биографията й, ДОНКА ХРИСТОВА не спира да развива себе си. В свободното си време предпочита да чете литература в различни области. Днес живее със семейството си в село Овощник, където е и член на местното читалище "Просвета - 1908". Хората, които я познават я описват като упорита, честна, любознателна и винаги готова да помогне.

➡️ На 16-то място в листата на ГЕРБ е ДЕСИСЛАВА ПЛАМЕНОВА ТИНЕВА, която е родена и израснала в едно от китните села на Казанлък – с. Розово. Средното си образование завършва в ППМГ „Никола Обрешков“, след което следва „Макроикономика“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Магистър е по „Публична администрация“ от Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”. Образованието й е пряко свързано с професионалното й развитие. От няколко години работи в общинска администрация, където се занимава с изпълнение на проекти с европейско финансиране в областта на предоставянето на социални услуги и развитието на туристически атракции.

Член е на ПП ГЕРБ от 2018 г., а от тази година е председател на младежката структура на ГЕРБ в Казанлък.

Въпреки динамиката и безбройните предизвикателства, които ежедневието й поднася, ДЕСИСЛАВА ТИНЕВА остава силно свързана с родния край и с българските традиции. От детска възраст се занимава с читалищна дейност и до ден днешен фоклорът и народните танци са част от живота й. За себе си Десислава споделя, че, като млад човек, има желанието да се развива и да работи в обществената сфера и да търси баланса между европейското развитие и националните ценности.

➡️ На 18-то място в листата на ГЕРБ е СТОЯН КРУМОВ ЧАЧКАРОВ, роден на 6 януари 1961 г. в семейството на уважавания от казанлъчани адвокат Крум Стоянов. СТОЯН ЧАЧКАРОВ е завършил ТУ - Габрово  - специалност „Електронна техника“, и в продължение на 18 г. е е работил по специалността си в „Катекс“ АД  като ръководител на отдел „Електроника“. След това продължава трудовия си стаж във фирма „Алпик Уинд Сървисиз“ ЕАД, която оперира ветропарка на Бузлуджа, където работи и в момента. Чачкаров е семеен с едно дете. Съпругата му е учител в ПГ „Иван Хаджиенов“, а порасналата му вече дъщеря, която е била сред учениците на физика Теодоси Теодосиев, е дипломирана и работеща млада дама в Обединеното кралство. Любопитен факт за СТОЯН ЧАЧКАРОВ е страстта му към шахмата. Самият той е майстор на спорта по шахмат.

 

14-ИЯТ НОСИТЕЛ НА ОТЛИЧИЕТО „ПРОФ. АЛЕКСАНДЪР ФОЛ“ Е ПРОФ. Ваня Лозанова-СтанчеваПо традиция, връчването на престижното отличие за принос в проучването и изследването на тракийската култура в Казанлък и България на името на прочутия български учен-траколог проф. Александър Фол дава официално начало на Празниците в Долината на тракийските царе. Тази вечер на церемонията по награждаване до Тракийската гробница красивата статуетка с фигурата на Орфей получи дългогодишният приятел на Исторически музей „Искра“ проф.Ваня Лозанова-Станчева.

продължава>
   

45км е трасето на състезанието за ХСМ Купа “Община Казанлък“На 28-и август, неделя от 10:00 часа е старта на състезанието по планинско колездене за ХСМ Купа "Община Казанлък". Организатори на събитието са КК “Лястовица-1905“ и Община Казанлък.

продължава>
   

61-ва Стрямска механизирана бригада обявява конкурс за детска рисунка „Аз обичам България”По случай 30 години от създаването на 61 Стрямска механизирана бригада, тържественото честване на юбилея ще бележат редица мероприятия, като първото от тях е обявяване на конкурс за детска рисунка на тема: „Аз обичам България” или „Стремци – минало и настояще”.

продължава>
   

Oбщина Kазанлък закупи още четири нови камиона за ОП „КД и ПИС“Нови четири сметосъбиращи камиона вече са на разположение за работата на Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“. Един от тях е с възможност за измиване на контейнерите за смет, като към момента това е единствената от този клас в българските общини.

продължава>
   

Обявиха конкурс за авторски костюми за шествието на Празник на розата 2023Във връзка с предстоящото юбилейно издание на Празник на розата 2023 г. и 120-годишната му история, Община Казанлък обявява конкурсна сесия, за всички читалища на територията на Община Казанлък, за набиране на проектни предложения за реализация на авторски костюми за кулминационното шествие на празника. Общината ще финансира одобрените проекти по със средства от читалищната субсидия за 2022 г.

продължава>
   

"Поети с китара" в програмата на Джаз фест КазанлъкЗа втора поредна година ще се проведе музикалния формат "Поети с китара" в размките на Джаз фест Казанлък. Повече за събитието ни разказва организаторът на фестивала Надя Тончева. Любителите на джаза ще имат възможността да се насладят на богата програма на седмото издание Джаз фест Казанлък 2022. Фестивалът ще се проведе от 26-ти август до 4-ти септември. Джаз фест  Казанлък  2022 е част от традиционните „Празници в долината на тракийските царе“ в града на розите.

продължава>
   

Държавна опера – Стара Загора отново на Копринка за Празниците в Долината на тракийските цареЗа втора поредна година част от програмата на 17-те Празници в Долината на тракийските царе ще бъде и Държавна опера – Стара Загора. На 1,2 и 3 септември 2022 г. на язовир „Копринка” с опера, оперета и концерт ще бъде възкресена паметта за едно от най-големите археологически богатства на България. Освен красивата природа, „Копринка“ крие древна история - на дъното на язовира лежи столицата на царството на Севт III. През 1956 година водите на току-що построения язовир Копринка потапят Севтополис – градът на тракийския владетел Севт ІІІ, столица на Одриската държава от края на ІV-ІІІ в.пр.н.е. Това въодушевява екипа на Операта да се спре на заглавието „На брега на древния Севтополис” на открита сцена с размери 16/16 метра.

продължава>
   

13-та Научна конференция „Проблеми и изследвания на тракийската култура“Казанлък ще бъде домакин на 13 научна конференция „Проблеми и изследвания на тракийската култура“ . Събитието е част от програмата на Празници в Долината на тракийските царе. Конференцията ще се състои в дните 2 и 3 септември. В научния форум, който ще се проведе в залите на Исторически музей „Искра“, свои доклади ще представят учени в областта на тракологията и тракийската археология от различни научни институти в страната. Ще бъдат представени осемнадесет доклада на двадесет автори, в рамките на четири заседания, като тематиката им е разнообразна, каза археологът от ИМ „Искра“ Меглена Първин.

продължава>
   

ФК "Розова долина" - ОФК "Карнобат" 3:0


С бързи три гола футболистите на ФК "Розова долина" решита мача още в първото полувреме срещу отборът на Карнобат в трета югоизточна група. Първият гол е дело на Цветан Чахов в 13-та минута, а минута след това за 2:0 голът е дело на Венцислав Иванов. В 25-та минута за 3:0 отново се разписа Венцислав Иванов. Как започна сезона за "розите" коментира стари-треньорът Атанас Апостолов.

продължава>
   

145 години от епичните боеве на Шипка

Тържествената част продължи със Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов, който прие строя на гвардейската част.

продължава>
 

Бузлуджа 3D Maping

 

Бузлуджа 3D Maping

3D мапинг "съживи" Бузлуджа. Статични цветни проекции осветиха за пръв път фасадата на монумента.

продължава>
   

Страница 7 от 747

Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж