Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


ВСИЧКИ НОВИНИ

45км е трасето на състезанието за ХСМ Купа “Община Казанлък“На 28-и август, неделя от 10:00 часа е старта на състезанието по планинско колездене за ХСМ Купа "Община Казанлък". Организатори на събитието са КК “Лястовица-1905“ и Община Казанлък.

продължава>
   

61-ва Стрямска механизирана бригада обявява конкурс за детска рисунка „Аз обичам България”По случай 30 години от създаването на 61 Стрямска механизирана бригада, тържественото честване на юбилея ще бележат редица мероприятия, като първото от тях е обявяване на конкурс за детска рисунка на тема: „Аз обичам България” или „Стремци – минало и настояще”.

продължава>
   

Oбщина Kазанлък закупи още четири нови камиона за ОП „КД и ПИС“Нови четири сметосъбиращи камиона вече са на разположение за работата на Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“. Един от тях е с възможност за измиване на контейнерите за смет, като към момента това е единствената от този клас в българските общини.

продължава>
   

Обявиха конкурс за авторски костюми за шествието на Празник на розата 2023Във връзка с предстоящото юбилейно издание на Празник на розата 2023 г. и 120-годишната му история, Община Казанлък обявява конкурсна сесия, за всички читалища на територията на Община Казанлък, за набиране на проектни предложения за реализация на авторски костюми за кулминационното шествие на празника. Общината ще финансира одобрените проекти по със средства от читалищната субсидия за 2022 г.

продължава>
   

"Поети с китара" в програмата на Джаз фест КазанлъкЗа втора поредна година ще се проведе музикалния формат "Поети с китара" в размките на Джаз фест Казанлък. Повече за събитието ни разказва организаторът на фестивала Надя Тончева. Любителите на джаза ще имат възможността да се насладят на богата програма на седмото издание Джаз фест Казанлък 2022. Фестивалът ще се проведе от 26-ти август до 4-ти септември. Джаз фест  Казанлък  2022 е част от традиционните „Празници в долината на тракийските царе“ в града на розите.

продължава>
   

Държавна опера – Стара Загора отново на Копринка за Празниците в Долината на тракийските цареЗа втора поредна година част от програмата на 17-те Празници в Долината на тракийските царе ще бъде и Държавна опера – Стара Загора. На 1,2 и 3 септември 2022 г. на язовир „Копринка” с опера, оперета и концерт ще бъде възкресена паметта за едно от най-големите археологически богатства на България. Освен красивата природа, „Копринка“ крие древна история - на дъното на язовира лежи столицата на царството на Севт III. През 1956 година водите на току-що построения язовир Копринка потапят Севтополис – градът на тракийския владетел Севт ІІІ, столица на Одриската държава от края на ІV-ІІІ в.пр.н.е. Това въодушевява екипа на Операта да се спре на заглавието „На брега на древния Севтополис” на открита сцена с размери 16/16 метра.

продължава>
   

13-та Научна конференция „Проблеми и изследвания на тракийската култура“Казанлък ще бъде домакин на 13 научна конференция „Проблеми и изследвания на тракийската култура“ . Събитието е част от програмата на Празници в Долината на тракийските царе. Конференцията ще се състои в дните 2 и 3 септември. В научния форум, който ще се проведе в залите на Исторически музей „Искра“, свои доклади ще представят учени в областта на тракологията и тракийската археология от различни научни институти в страната. Ще бъдат представени осемнадесет доклада на двадесет автори, в рамките на четири заседания, като тематиката им е разнообразна, каза археологът от ИМ „Искра“ Меглена Първин.

продължава>
   

ФК "Розова долина" - ОФК "Карнобат" 3:0


С бързи три гола футболистите на ФК "Розова долина" решита мача още в първото полувреме срещу отборът на Карнобат в трета югоизточна група. Първият гол е дело на Цветан Чахов в 13-та минута, а минута след това за 2:0 голът е дело на Венцислав Иванов. В 25-та минута за 3:0 отново се разписа Венцислав Иванов. Как започна сезона за "розите" коментира стари-треньорът Атанас Апостолов.

продължава>
   

145 години от епичните боеве на Шипка

Тържествената част продължи със Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов, който прие строя на гвардейската част.

продължава>
 

Бузлуджа 3D Maping

 

Бузлуджа 3D Maping

3D мапинг "съживи" Бузлуджа. Статични цветни проекции осветиха за пръв път фасадата на монумента.

продължава>
   

Благотворително силово състезание в подкрепа на Красимир Низамов

Силово атрактивно състезание в подкрепата на лечението на Красимир Низамов в Казанлък събра сумата от 1605,50 лв. В състезанието участвах 6 смелчаци, които показаха дух, сила и воля и всичко това в не така благоприятното време за такова мероприятие. През какво трябваше да преминат самите състезатели ни разказва главния съдия и заместник-председател на БФСА (Българска Федерация на силовите атлети) Юрий Божанов.

продължава>
   

Млади музиканти от "Академия Роза" зарадваха за втори път почитателите на класическата музика

Два концерта на Фондация „Академия Роза“  зарадваха почитателите на класическата музика в Долината на тракийските царе. Сред гости на първия концерт в град Шипка бяха Старозагорският Митрополит Киприан и Илиана Жекова - Народен представител в 47-то НС. В програмата, публиката се наслади на Волфганг Амадеус Моцарт - Симфония № 40; Едвард Григ - Сюита за струнни инструменти "Холберг" - 3 части; Рихард Щраус - Серенада за духови инструменти, op. 7 .

продължава>
 

OPEN BUZLUDZHA 2022

 

OPEN BUZLUDZHA 2022

За втора поредна година, по инициатива на Фондация „Проект Бузлуджа“, със съдействието на Община Казанлък, Bar Dak и НПМ „Шипка-Бузлуджа“ ще се проведе благотворителният фестивал  Open Buzludzha, който подкрепя каузата за обезопасяване и отваряне на сградата на паметника на Бузлуджа за посетители, каза на пресконференция председателят на Фондацията арх. Дора Иванова.  Тя поясни, че тази година мотото е: „Ти си ключът. Отвори Бузлуджа“ и цели да събере местните културни организации, да създаде прекрасни преживявания за местните хора, които да научат повече за мястото.  Фестивалът  ще се проведе на 19, 20 и 21 август на три сцени с над 130 музиканти и богата културна програма.

продължава>
 

Страница 7 от 747

Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: