Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

ВСИЧКИ НОВИНИ

Възможно е повече от една мълния да е ударила склада в "Арсенал"

40 килограма нитроглицеринов барут и около 50 килограма пироксилинов барут, детонирани бойни глави, събрани гранати и дървени сандъци – това са нещата, които са се запалили в междининя склад на Завод 3 в „Арсенал” АД – Казанлък.

продължава>
 

Стефан Дамянов: Мълнията е един от възможните фактори за пожара в склада на завод “Арсенал”

Казанлък. Две противопожарни коли дежурят край завод “Арсенал”. Освен това – обектът се охранява от служители на РПУ – Казанлък и от охранители на завода.

продължава>
 

Няма опасност за хората след взрива в "Арсенал"-АД

Няма опасност за населението в близост до взривения междинен склад на завод 3 на "Арсенал"-АД в Казанлък, няма опасност и от нови пожари и взривове.  Това обяви на прескоференция на Кризисния щаб в община Казанлък изп. директор на оръжейницата инж. Николай Ибушев.

продължава>
   

Атанас Съйков: Стойността на изгорялата продукция в „Арсенал” е под 6000 евро

В момента специализирана комисия с експерти на ДОТИ започва повторно разследване на инцидента, довел до взривове в “Арсенал”. Комисията е сформирана по настояване на изпълнителния директор на завода Николай Ибушев.

продължава>
 

Автомобилизъм: Подаряват на ЕФКО Рейсинг Форд WRC, ще гонят титла СуперЕФКО

Казанлък. Днес казанлъшкият клуб ЕФКО Рейсинг Тим навършва 8 години и както се похвали мениджърът Стефан Драганов, навръх 4 юли тимът е получил като подарък един Форд Фокус WRC RS, предаде сайтът RallyXpress.

продължава>
 

Казанлъшката роза е върху сребърна монета с номинал близо 2 лева

Казанлъшката роза вече е върху сребърна монета с номинал 1.96 лева, съобщи за радио "Фокус"-Велико Търново кметът на община Казанлък Стефан Дамянов.

продължава>
 

49 чевермета ще въртят за ловци и риболовци

С освещаване знамената на 150-те ловно-рибарски сдружения от страната ще стартира днес в местността Узана край Габрово XI-ият национален ловен събор.

продължава>
 

Президентът на събора на ловците

„Още в първите дни на септемврийската сесия да бъде приет нов закон, който да регламентира по един модерен начин развитието на ловната организация и ползването на ловните полета за утвърждаване на демократичния характер на нашето движение”, призова в словото си при откриване на 11 национален ловен събор президентът Георги Първанов. Той припомни за периодите в ловното законодателство, когато чрез законови мерки са правени опити за посегателство върху ловната организация.
продължава>
 

Първанов иска нов закон за лова

„Още в първите дни на септемврийската сесия да бъде приет нов закон, който да регламентира по един модерен начин развитието на ловната организация и ползването на ловните полета за утвърждаване на демократичния характер на нашето движение", призова в словото си при откриване на 11-ия национален ловен събор президентът Георги Първанов. Той припомни за периодите в ловното законодателство, когато чрез законови мерки са правени опити за посегателство върху ловната организация. „Изразявам своята благодарност на всички български ловци и риболовци за това, че много активно се включихте в кампанията „Хубава си, моя горо" в резултат, на която само на първия етап са залесени 440 000 дръвчета. Вярвам, че през есента нашите усилия ще се удвоят, за да можем да имаме нови хиляди декара млада българска гора, която няма след време да бъде харизана по така нар. заменки на този или онзи", каза още Първанов.

Президентът е почетен гост и патрон на събитието и дойде на празника придружен от съпругата си Зорка Първанова. За събора пристигнаха още Жилберт де Тюркхайм, президент на Европейската федерация на ловните организации на страните членки на ЕС, депутати, представители на ловните съюзи от Русия, Сърбия, Македония, Румъния, Германия, областни управители, кметове и др.

След приветствията на официалните гости Великотърновският митрополит Григорий освети знамената на 150-те ловно-рибарски сдружения. По-късно президентът Георги Първанов пусна на свобода бухал, излюпен и отгледан в Спасителния център за диви животни на „Зелени Балкани". Върнати в природата бяха и шест керекенеза. След това официалните лица засадиха шест смърча.

В 12 часа започна петчасов концерт. Около 20 000 души се събраха в местността Узана на традиционния ловен събор, който тази година е посветен на 110-тата годишнина от основаването на Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България".
 
Стела Благоева  август 2008 www.dariknews.bg 
 

"Мистерии в Долината" бе в Пловдив

Казанлъшкият театър "Любомир Кабакчиев"  представи на 7-ми юни/понеделник/ спектакъла "Мистерии в Долината" в Пловдив.

продължава>
 

Казанлъшка делегация участва в Празника на жасмина в Грас

Делегация от Казанлък, водена от заместник-кмета по образование, култура, здравеопазване и младежки дейности на Община Казанлък Юлияна Палазова, и с участието на Царица Роза ‘2008 Василена Найденова посети от 1 до 4 август френския град Грас по покана на кмета Жан-Пиер Лелю.

продължава>
 

36 загинали и 184 ранени при 1 666 катастрофи от началото на 2008 г.

Високата скорост е причина за 69 % от смъртните случаи на пътя.  Към 31.07.2008г. включително, на територията на област Стара Загора са регистрирани общо 1 666 пътнотранспортни произшествия, от които 281 тежки катастрофи с 36 загинали и 384 ранени.

продължава>
 

Национален ловен събор на Узана

Около 20 000 души ще се включат в 11 национален събор, посветен на 110-годишнина от създаването на Съюза на ловците и риболовците в България, който ще се проведе на 9 август в местността Узана край Габрово. Очаква се да присъстват президентът Георги Първанов, министри и народни представители.

продължава>
 

В Дните на тракийската култура в Казанлък съчетаваме полезното с приятното

На 29 и 30 август в община Казанлък ще се проведат Дни на тракийската култура – уникален за региона празник. За това как е възникнала идеята за провеждането му и какво предвижда празничната програма тази година, кореспондентът на радио „Фокус”-Велико Търново разговаря с кмета на Казанлък Стефан Дамянов .

продължава>
 

Полицейска хроника / 07.08.2008

Полицейски операции
На 05.08.2008 г. за времето от 09.00 до 16.00ч. на територията, обслужвана от РПУ – Казанлък е проведена специализирана полицейска операция  за установяване на извършители на бракониерски риболов. От домовете на шест лица са иззети пособия за незаконен улов на риба. Работата по случая продължава.
продължава>
 

Кат Баркър: "Това е моето сбогуване с България"

82-годишната британка Кат Баркър , участничка в българското Бригадирско движение в българия през 1948 година посети язовир "Копринка".

продължава>
 

Кражба на 19 решетъчни и два кръгли капака на шахти

Около 8.35 ч. на 7 август 2008 в Полицейски участък – Павел баня е получено съобщение от директора на СОУ “Христо Ботев” – Павел баня, че неизвестно лице, след кано взолимо катинара на врата от северната страна на училището, проникнало в двора и извършило кражба на 19 решетъчни и два кръгли капака на шахти.

продължава>
 

Нейкова: “Спазвам закона!”

Незабавна проверка на сигналите за незаконните сделки, както и пълна инфомация по случая с продажбата на имоти, собственост на ЗС "Шипка" настоява с писмо до районния прокурор на Казанлък Областният управител Мария Нейкова.

продължава>
 

20 стотинки за килограм пшеница в Казанлъшко

Казанлъшките зърнопроизводители няма да продават зърното си. Причината е в изключително ниската цена, която им се предлага в момента за килограм- 20 стотинки. За ултиматума си те ще уводомят в Открито писмо Президента, премиера и министъра на земеделието Валери Цветанов. 

продължава>
 

Близо 200 души блокираха пътя Казанлък – град Шипка

Близо 200 души блокираха пътя Казанлък – град Шипка при входната артерия на планинското градче, предаде кореспондентът на радио „Фокус"-Велико Търново . продължава>
 

Казанлъшка делегация взе участие в Празника на жасмина във Франция

Казанлъшка делегация, водена от заместник-кмета по „Образование, култура, здравеопазване, младежки дейности и спорт" Юлияна Палазова, взе участие в Празника на жасмина във френския град Грас, провел се в дните от 1 август до 4 същия месец, предаде кореспондентът на радио „Фокус"- Велико Търново. продължава>
 

Два проекта на Община Казанлък по ОП “Регионално развитие” са одобрени на първи етап

И двата проекта, по които община Казанлък кандидатства по Оперативна програма „Регионално развитие” по линия на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, са одобрени на първи етап – Административно съответствие и допустимост, съобщи за радио „Фокус”-Велико Търново Станислава Балканска – директор Дирекция „Международни програми, инвестиции и туризъм” в общината. продължава>
 

Жителите на град Шипка започнаха протестни действия

Над 100 души, членове на Земеделското сдружение „Шипка” в град Шипка, се събраха на едночасов протест в двора на бившето ТКЗС, предаде кореспондентът на радио „Фокус”-Велико Търново . продължава>
 

Стоян Иванов: Ако не бъдем чути, ще блокираме прохода Шипка

“Ако не бъдем чути от съответните институции, ще стигнем до блокиране на прохода Шипка”, заяви кметът на град Шипка Стоян Иванов, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново . Тази сутрин жители на населеното място излязоха на предупредителен протест с настояване да се спрат действията по събарянето и демонтажа на постройките и съоръженията, намиращи се в бившия стопански двор на Земеделско сдружение „Шипка” в града, и разследване на сделката с покупко-продажбата на имотите.
продължава>
 

Страница 638 от 681

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: