Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


ВСИЧКИ НОВИНИ

 

Млади музиканти от "Академия Роза" зарадваха за втори път почитателите на класическата музика

Два концерта на Фондация „Академия Роза“  зарадваха почитателите на класическата музика в Долината на тракийските царе. Сред гости на първия концерт в град Шипка бяха Старозагорският Митрополит Киприан и Илиана Жекова - Народен представител в 47-то НС. В програмата, публиката се наслади на Волфганг Амадеус Моцарт - Симфония № 40; Едвард Григ - Сюита за струнни инструменти "Холберг" - 3 части; Рихард Щраус - Серенада за духови инструменти, op. 7 .

продължава>
 

OPEN BUZLUDZHA 2022

 

OPEN BUZLUDZHA 2022

За втора поредна година, по инициатива на Фондация „Проект Бузлуджа“, със съдействието на Община Казанлък, Bar Dak и НПМ „Шипка-Бузлуджа“ ще се проведе благотворителният фестивал  Open Buzludzha, който подкрепя каузата за обезопасяване и отваряне на сградата на паметника на Бузлуджа за посетители, каза на пресконференция председателят на Фондацията арх. Дора Иванова.  Тя поясни, че тази година мотото е: „Ти си ключът. Отвори Бузлуджа“ и цели да събере местните културни организации, да създаде прекрасни преживявания за местните хора, които да научат повече за мястото.  Фестивалът  ще се проведе на 19, 20 и 21 август на три сцени с над 130 музиканти и богата културна програма.

продължава>
   

Българи от Молдова се изправиха срещу казанлъшките "рози"Молдовски ученици посетиха града на розите и играха волейбол срещу своите връстници от школата на „Казанлък Волей“. Младежите са бесарабски българи от района на Тараклия и са тук благодарение на контактите между българската общност в Молдова и габровския бизнесмен Георги Бижев. Пътуването на децата е финансирано от Кишиневския фонд за подкрепа на социални и спортни инициативи, ръководен от Георги Барбаров от село Кортен.

продължава>
   

Стоян Гунчев е новият старши-треньор на женския отбор на "Казанлък"

Стоян Гунчев - Чугуна отново ще води женския отбор на "Казанлък Волей-Багира". Той заменя на поста старши-треньор Атанас Петров. Гунчев бе наставник на тима при дебюта му в НВЛ през 2012/2013 година. Под негово пъководство "Казанлък" направи исторически сезон, завършвайки с бронзови медали от държавното първенство и сребро от турнира за Купа България. Сезонът при жените се очаква да започне след средата на октомври.

продължава>
   

Музиката е приятелството, което ни свързваВъв време на горещото лято, в Исторически музей "Искра" се проведе съвместен концерт между Смесен хор "Петко Стайнов" от Казанлък и Хор "Игловия" от град Спишска Нова Вес, Словакия. Тази година хорът на Словакия е гост в града на розите, а домакините от своя страна ги запознаха с нашата история. Всичко това минава под "Музиката е приятелство, което ни свързва" заяви диригентът на "Игловия" Маестра Марта Новакова.

продължава>
 

ДЕТСКА МЛЕЧНА КУХНЯ СПИРА РАБОТА ЗА СЕДМИЦА В КРАЯ НА АВГУСТПоради извършване на неотложни ремонтни дейности в кухненския блок на ОП "Кухня-майка, в т.ч. дейност Детска млечна кухня", град Казанлък, се налага дейността на Предприятието временно да бъде прекъсната за седмица в края на месец август и началото на сепмтември, считано от 29.08.2022 г. до 02.09.2022 г., включително. Прекъсването включва и филиалите на Общинското предприятие за детска храна по населените места в общината. За периода на извършване на ремонтните дейности общинските детски градини и дневните детски ясли ще работят без деца.   продължава>

   

178 години храмов празник в град Шипка

На големия християнски празник "Успение Богородично" на 15 август своя празник чества и подбалканското градче Шипка. Тържествена "Света литургия за здраве и благоденствие“ бе отслужена в един от най-старите храмове в региона.

продължава>
   

TEEN FEST в парк Розариум по повод 12 август - Международен ден на младежтаTEEN FEST в парк Розариум по повод 12 август - Международен ден на младежта (Организатори: Община Казанлък, Младежки общински съвет - Казанлък и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните)

продължава>
 

Изложбата „Дарени предмети, споделени истории“ гостува на Музея на розата в Казанлък

В Музея на розата гостува изложбата „Дарени предмети, споделени истории“, в която са включени предмети, предадени безвъзмездно във фонда на музей „Етър“ през последната година.

продължава>
   

Нова техника улеснява работата на ОП „КД и ПИС“ в Казанлък

Община Казанлък закупи мултифункционален камион със самосвална уредба за нуждите на Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“.

продължава>
   

Джаз фест отново в Казанлък в края на август

Любителите на джаза ще имат възможността да се насладят на богата програма на седмото издание Джаз фест  Казанлък  2022. Фестивалът ще се проведе от 26-ти август до 4-ти септември.  

продължава>
   

Въвеждат 10-годишен срок за наем на общинско жилище в Казанлък

На юлската редовна сесия на Общинския съвет в Казанлък, бе прието предложение за изменение и допълнение на Наредба №12 за настаняване под наем на граждани с доказани жилищни нужди и продажба на общински жилища.

продължава>
   

Пътуваща изложба "В магията на розата"

В Музея на розата в Казанлък бе представена пътуващата изложба "В магията на розата".

продължава>
   

Страница 8 от 747

Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж