Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


ВСИЧКИ НОВИНИ

Казанлъчанинът Петко Славов представи своя роман "Въпреки любовта"

Музикантът от града на розите Петко Славов представи в Казанлък дебютния си роман „Въпреки любовта“. Петко Славов е български композитор, китарист, а за себе си споделя, че се определя като „професионален мечтател“. Писането за него е друга страст, която върви ръка за ръка с музиката, която в книгата на Славов се явява „третия герой в романа“.

продължава>
   

МК отказа да финансира втория етап от реконструкцията на НЧ „Светлина“ в гр. Шипка


Министерството на културата няма да финансира втория етап от реконструкцията на НЧ „Светлина“ в град Шипка. Като причина за отказа на проектно предложение е посочено, че не отговаря на допустимите изисквания за реставрация и консервация. През 2020 година Общината разработи и подаде проектно предложение за укрепителни дейности и ремонт на покрива на читалището, което беше финансирано и през 2021 година беше успешно изпълнено и отчетено сподели зам. кметът Лилия Цонкова и допълни, че читалище „Светлина – 1861“ е един от най-важните обекти за Община Казанлък.

продължава>
   

Тържествено честване на 154 години от подвига на Хаджи Димитър и неговата чета

Родолюбиви българи се поклониха пред подвига на Хаджи Димитър и неговите четници на тържествено отбелязване на 154 години от тяхната гибел с поднасяне на венци и цветя пред легендарния паметник на местността „Бузлуджа“! Пред множеството от представители на Общински съвет – Казанлък, Общинска администрация, представители на съседни областни управи, патриотични организации и родолюбиви българи историческо слово изнесе д-р Чавдар Ангелов, директор на Национален парк-музей „Шипка – Бузлуджа“.

продължава>
 

Най-новият строителен хипермаркет MASTERHAUS отвори врати в Казанлък

Най-новият строителен хипермаркет MASTERHAUS отвори врати в Казанлък. Строителството стартира преди 6 месеца, а обектът  е изграден на собствена земя с площ 18 000 м2., а направената инвестиция е за над  8,5 мил  лв. На 5610 кв. м. търговска площ, изградена със съвременни инновациони технологии, просторният хипермаркет предлага  удобствата на съвременния търговски модел и ще зарадва потребителите с функционална  обстановка и  подредба.

продължава>
     

Концерт „България – била е и ще пребъде” на млади казанлъшки таланти в НЧ „Искра”


Концерт, посветен на 154 години от подвига на Хаджи Димитър и неговата чета, под надслов „България- била е и ще пребъде” се проведе на сцената на Народно читалище „Искра“. Казанлъшката публика имаше възможността да се наслади на едни от най-любимите български възрожденски и народни песни, които бяха изпълнени от млади таланти от града на розите.

продължава>
 

Изложба „Това не може да се постигне“ откриха в къща музей „Дечко Узунов“Самостоятелна изложба „Това не може да се постигне“, на българския художник Иван Нинов беше официално открита в къща музей „Дечко Узунов“ в Казанлък. Експозицията беше представена от директорът на Художествената галерия в Казанлък д-р Пламен Петров и куратора Албена Димитрова и директорът на Художествената галерия в Казанлък д-р Пламен Петров. Димитрова сподели, че познава автора едва от три седмици, но е изключително впечатлена от личността му.

продължава>
     

Нова социална услуга за подкрепа на лица с деменция и техните семейства предлагат в Казанлък


Нова социална услуга за жителите на община Казанлък, подходяща за подкрепа на лица с деменция и техните семейства разкриха в града на розите. Това  е първия подобен дневен център, открит в цяла югоизточна българия, с конкретна целева група – лица. Дългосрочната цел е потребителите да получават необходимата социална подкрепа от професионалисти през деня, както и превенция на настаняването им в резидентни социални услуги, където те да живеят откъснати от обичайната си, семейната среда.

продължава>
 

Tри нови машини ще подобрят работата на ОП „КД и ПИС“Община Казанлък вече разполага с две нови машини за трамбоване и една нова машина - за премахване на пътна  маркировка. Новите придобивки ще подобрят работата на Общинското предприятие по „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“.

продължава>
     

Арсеналци с по-високи заплати от 1-ви август 2022г.


Поредно, но не последно за 2022 година, увеличение на работни заплати ще има в завод „Арсенал“, считано от 1 август 2022 година. За това се договориха ръководството на дружеството и фирмените синдикални организации на КНСБ и Конфедерация на труда „Подкрепа“. Това е третото поред увеличение на работните заплати за последните 3 месеца – първите две увеличения бяха съответно от 1 април и от 1 май т.г. Поредното повишение на трудови възнаграждения в „Арсенал“, се определя от стабилното финансово състояние на дружеството и осигурените договори за минимум две години напред.

продължава>
 

Страните Испания и Франция бяха представени във второто езиково кафеВ Общинска библиотека "Искра" се проведе второто от традиционните езикови кафета за Казанлък. В него отново с голям интерес и любознателност се включиха жители и гости на града, които имаха възможността да се запознаят с интересни факти, събития и културата на държавите Испания и Франция. Чрез увлекателни презентации и танци доброволците представиха своите родни страни.

продължава>
   

Децата на Павел баня – с първа тренировка по плуване


Първият урок по плуване за децата на Павел баня и за двете възрастови групи премина успешно под зоркото око на учителя по плуване Тодор Тодоров, който събра първата група малчугани на открит басейн в града.

продължава>
     

Нова маркировка и панорамен кръг на крепостта „Калето“ край гр. Крън

Планинари от Туристическо дружество „Орлово гнездо“  и  Спортен клуб „Орлово гнездо 1957“, с помощта на кмета на Крън Пламен Георгиев и на Община Казанлък направиха маркировката до историческата забележителност. По жълто- бялата лентова маркировка за 40 минути плавно се излиза на северния ръб на Крепостта, и от там за 2 ч. се отива до Катуните, и за 3 ч.- до х.м Бузлуджа.  

продължава>
 

Община Казанлък ще отбележи 154 години от подвига на Хаджи Димитър и неговата четаОбщина Казанлък кани всички родолюбиви българи да се присъединят към традиционното тържествено отбелязване на 154 години от подвига на Хаджи Димитър и неговите четници на 16 юли 2022 г. от 11:00ч. пред паметника на българския войвода в местността „Бузлуджа“.

продължава>
   

Страница 10 от 747

Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: