Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


ВСИЧКИ НОВИНИ

   

„Белокаменната красавица на Казанлък“ по-известна като ХГ- Казанлък и ИМ „Искра“В края на 60-те години на миналия век колективът на арх. Иван Битраков, Яким Петров и Георги Папагалов печели конкурс за нова изложбена сграда в гр. Казанлък. В течение на над десет години проектът преминава през редица промени и наименования докато през 1981г. сградата не отваря официално врати и в нея се настаняват Художествена Галерия – Казанлък и Исторически музей „Искра“.

продължава>
 

Млади творци се включиха в проект „Нови спомени с ухание на рози“Проект „Нови спомени с ухание на рози“ се проведе в Казанлък. В него се включиха деца и младежи от страната и региона, които показаха своите майсторски умения в изобразителното изкуство.

продължава>
   

Как се отглежда уасаби в България?Казанлъшкото село Средногорово, освен с уханието на рози може и да се похвали и с отлеждането на японското растение уасаби. Това става възможно благодарение на японеца Такеши Шимазаки, който пръв го отглежда в нашата родина.  Как Шимазаки успява да пренесе българската роза в Япония, а уасабито в България, ни разказва самия той.

продължава>
   

27.09.2022 - 61-ва Стрямска механизирана бригада отбелязва 30-годишнинаПо случай 30 години от създаването на 61-ва Стрямска механизирана бригада се проведоха демонстративни стрелби на полигон Тюлбето. Форморованието е създаден през 1992 година, със заповед на Министъра на отбраната, като приемник на  21 Средногорски полк, 28 Стремски полк , 23 пехотен Шипченски полк и 11-а танкова бригада.  Един от гарнизоните е дислоциран в град Казанлък.

продължава>
     

Изложба и форум посветени на 120-годинината на Храм-паметника „Рождество Христово“Изложба „120-години Храм-паметника „Рождество Христово“ откриха в Исторически музей „Искра“ в гр. Казанлък.

продължава>
 

Започна укрепването на окачването на куполната мозайка на БузлуджаСлед като бе стабилизирано мозаечното изображение (тесери), от „Проект Бузлуджа“ започнаха дейности по укрепването и на окачването на куполната мозайка.  

продължава>
   

Казанлък тържествено отбеляза 114 години Независима БългарияКазанлъчани се събраха край емблематичната Лъвова чешма, за да отбележат тържествено с Община Казанлък и Общински театър „Любомир Кабакчиев“ 114 години Независима България.

продължава>
     

Евродепутатът Андрей Новаков (ГЕРБ-СДС) се срещна с представители на транспортния браншЕжедневно стотици камиони, техните водачи и превозваните товари са блокирани на някои от вътрешноевропейските граници поради изключително дългото време за чакане и закъснения, свързани с проверки и контрол на тежкотоварните автомобили. Това бе една от обсъжданите темите дискотирани и в Казанлък.

продължава>
   

ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ в с.Ръжена работи по проект за ограмотяване на възрастни


От 16 юли стартира обучението за 230 участници в проект по ограмотяване на възрастни в Обединеното училище „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Ръжена, Община Казанлък. Основната цел е подкрепа на уязвими групи от обществото за осигуряване на достъп до образование и обучение за по-добра реализация на пазара на труда.

продължава>
   

Обновени учебни заведения посещават деца и ученици в Община КазанлъкОсновен приоритет за Oбщина Казанлък продължава да бъде образователната инфраструктура. През летните месеци и настоящата календарна година бяха реализирани различни дейности в училища, детски гради и ясли разположени на територията на общината. Повече за ремонтните дейности и обновлениета в образователните институции сподели заместник-кметът Лилия Цонкова.

продължава>
   

Представиха фотографската изложба „Копнеж“ в Казанлък33 кадъра с изгреви и залези над Стара Загора представиха в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства. Автор на изложбата „Копнеж“ е Надежда Владимирова, която е снимала в продължение на две години прекрасните гледки от едно и също място.

продължава>
   

Пърформансът „Бягам от...Приближавам се към“ събра казанлъшки таланти на една сценаПроектът „Бягам от... Приближавам се към...“ бе представен пред казанлъшката публика на сцената на НЧ “Искра-1860“. Режисьор и хореограф на интерактивния пърформанс е Нина Томашова-Иванова.

продължава>
 

Страница 2 от 747

Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж