Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


ВСИЧКИ НОВИНИ

Христослава Колева стъпи на сцената на Старозагорската опера


Шампионката по плуване – Христослава Колева е лице на проект на Старозагорската опера. Тя се превъплъти в главната роля в клип на проекта „Ние сме музиканти”.

продължава>
   

Пълна забрана за автомобили в “Национален парк Централен Балкан”


Със заповед на директора на Дирекция "Национален парк Централен Балкан" Светослав Тодоров се преустановява движение на моторни превозни средства с цел туризъм в планинския район съобщиха от Министерството на околната среда и водите.

продължава>
   

Какви са бъдещите планове на Общински театър „Любомир Кабакчиев“?

На пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Казанлък Веселин Плачков, временно изпълняващ длъжността директор на Общински театър „Любомир Кабакчиев“ сподели какви са плановете, които актьорът има за новия театрален сезон и за бъдещото развитие на културната институция.

продължава>
   

Казанлъчани се включват в инициатива за спиране на експериментите с животни


Казанлъчани се присъединиха към кампанията за събиране на подписи "Козметика без жестокост" на Европейска гражданска инициатива.  Все още експериментите с животни са позволени в Европейския съюз, въпреки че има по-добри и по-евтини алтернативи, при които не се използват животни. В България инициативата се организира от доброволческия граждански колектив „Невидими животни“.

продължава>
     

Обявиха конкурс за 265 войнишки длъжности в Сухопътните войски


Със заповед на командира на Сухопътните войски са обявени 265 войнишки длъжности за приемане на военна служба на лица, завършили граждански средни или висши училища в страната и чужбина. Включително в и гарнизоните в Казанлък, Карлово и Стара Загора. Срокът за подаване на документите чрез структурите на Централното военно окръжие е до 26 август.

продължава>
 

Веселин Плачков: Държавата ще доведе до фалит много културни институти


На пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Казанлък, новият временно изпълняващ длъжността директор на Общински театър „Любомир Кабакчие“- Веселин Плачков засегна темата за отношението на държавата към изкуството и образованието и напомни, че този въпрос е коментиран от председателя на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев. Според Плачков ако не се отдели повече внимание на културата още през следващия месец, много културни институти ще бъдат доведени до фалит.

продължава>
   

„Пътешествие из Европа“ представят тазгодишните езикови кафета в Казанлък"


В Общинска библиотека “Искра” се проведе първото от традиционните езикови кафета за града на розите. Организатор на събитието е  сдружение “Младежки център за развитие-Взаимопомощ”. В инициативата се включиха казанлъчани и чуждестранни доброволци.

продължава>
   

Включи се във фотоконкурса “Различната Бузлуджа”Фотоконкурс отворен за любители и професионалисти организират фондация „Проект Бузлуджа. Целта му е да се прояви въображение и да се покаже красотата на монумента през поглед, какъвто не е виждан досега.

продължава>
   

„Бурята” – премиерен спектакъл на театър „Любомир Кабакчиев”

Една от последните пиеси на Шекспир „Бурята“ е новият премиерен спектакъл в програмата на Общински театър „Любомир Кабакчиев“ в Казанлък. В пиесата се разказва за човешката природа, за бурята във взаимоотношенията и любовта, Режисурата на на постановката е дело на Димитър Стефанов.

продължава>
   

Изложбата "Момичето в другата стая" разглежда темата за насилието над жени

Изложбата „Момичето в другата стая“ дело на ямболския художник Деян Карагогов беше открита в изложбена зала „Иван Милев“ в Културно-информационния център в Казанлък.

продължава>
     

Доброволци събраха над 70 чувала смет в тазгодишното почистване на яз. Копринка

По повод Международният ден без найлонови торбички, който стана част от програмата на Еко фестивал 2022 г., се организира почистване на язовир Копринка. Доброволците по Проект „По-зелена Европа” на програма „Европейски корпус за солидарност” и младежи от сдружение „Младежки център за развитие-Взаимопомощ”, граждани-младежи и деца, както и служители на местни фирми за доставки се включиха в акцията и подпомогнаха включително и за извозването на чувалите от малка и голяма Гюрля до пунк в началото на местността, от къдеото със съдействието на Община Казанлък бяха извозени до сепариращата и претоварна станция.

продължава>
 

Състезание по колоориентиране "Бодлите на розите 2022"Над 170 участници от цялата страна и всички възразсти взеха участие в провелото се състезание по колоориентиране "Бодлите на розите '2022" в село Долно Изворово през почивните дни.

продължава>
   

По-ниски цени за паркиране на автомобили за живущи в зоните за кратковременно платено паркиране

По предложение на кмета на Казанлък - Галина Стоянова са приети по-ниски цени на месечна и годишна база за паркиране на ППС за живущите в зоните за кратковременно платено паркиране. Вместо 20 лв. на месец за издаване на пропуск за паркиране като живущ в района на адресната регистрация вече ще се заплащат 5 лв./на месец и 60 лв./годишно.

продължава>
 

Страница 11 от 747

Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: