Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


ВСИЧКИ НОВИНИ

Кметът Галина Стоянова получи отличие от кампанията „Достойните българи“ 2021

Кметът на Казанлък Галина Стоянова получи отличието от кампанията на вестник „24 часа“, в сътрудничество с Българската национална телевизия, „Достойните българи“ 2021. Грамотата връчи основателят и управител на Фондация „Бузлуджа“ арх.Дора Иванова, която благодари за грижата към опазването на цените мозайки на монумента. Младият архитект бе придружена от кореспондента на печатното издание в Стара Загора Ваньо Стоилов.

продължава>
   

Паметникът “Бузлуджа” беше преставен на конференция „Култура и културно наследство“

Представители на Община Казанлък участваха на Конференция на партньорството „Култура и културно наследство“ по програма „Градски дневен ред“ към Европейския съюз, която се проведе в Рим.

продължава>
   

Кои са най-сериозните проблеми на българското земеделие?През последните няколко години българското земеделие е изправено пред сериозни проблеми. Най-основните сред тях са ниските изкупни цени, обезлюдяването на земеделските райони и недостатъчни субсидии, както и пандемичната обстановка, в която се намираше страната ни. За проблемите в българското земеделие сподели и експерт по земеделие - Петя Ставрева.

продължава>
   

Конкурс „Паметникът Бузлуджа през XXI-ви век“

Конкурс „Паметникът Бузлуджа през XXI-ви век“ търси идеи за нова визия за възстановяването на паметника Бузлуджа. В конкурса могат да участват визуални артисти и архитекти, от европейски страни.

продължава>
   

Колежът в Казанлък преминава в структурата на Технически университет София

Обединеният технически колеж в София и Техническият колеж в Казанлък се обединяват в Технически колеж в структурата на Техническия университет в София.

продължава>
   

Еньовден в Розовата долина

Еньовден е български народен празник, който се чества на 24 юни всяка година. На същата дата православната църква чества рождението на св. Йоан Кръстител и често обредите и традициите на двата празника се преплитат.

продължава>
   

Балерините на “Грация“ с престижни отличия и награди от БелградНезабравим и емоционален финал на настоящия си творчески сезон поставиха възпитаничките на балетните педагози Алла и Юлиана Ангелови в Сърбия.

продължава>
     

Музиката и поезията срещнаха „любовта“ в Алиолувата къща

Музикално – поетична вечер „Музика и Поезия за Любовта“ се проведе в двора Алиолувата къща в Казанлък. Приятната лятна вечер се изпълни с песни с любовна тематика от световната класика в изпълнение на Рени Петрова, Габриела Жекова, Стефани Калчева, Елена Николаева, Любомир Фънев и Николай Иванов от Школа по поп пеене „Орфей“ с музикален педагог Мариана Мъгева при НЧ „Възродена Искра“ от Школа по поп пеене „Орфей“ с музикален педагог Мариана Мъгева при НЧ „Възродена Искра – 2000“

продължава>
 

Община Казанлък представи Концепция за развитие на устойчив туризъм в РимПредставители на Община Казанлък участваха в Конференция на партньорството „Култура и културно наследство“ по програма „Градски дневен ред“ към Европейския съюз, която се проведе в Рим.

продължава>
   

Уличен музикален фест се проведе в Казанлък

Музиканти, аматьори, местни групи се включиха в Уличен музикален фест в Казанлък. Преминаващите по ул. Искра жители и гости на града имаха възможността да се насладят на различни музикални изпълнения на млади таланти. Организатори на събитието бяха доброволци от казанлъшката организация Младежки център за развитие „Взаимопомощ“ съвместно с джаз клуб от града на розите.

продължава>
   

Общинска библиотека „Искра“ посрещна чуждестранни гости

Общинска библиотека „Искра“ посрещна чуждестранни гости от Румъния по съвместен проект на Еразъм + и Глобални библиотеки – България. Фондацията си поставя за цел да и подпомага библиотечното дело в България, а съвместните проекти с представители от други страни са свързани с обмен на опит и информация между партньорите по програмата.

продължава>
   

Достойно представяне на катерачите от “Селт“ на Държавното първенство


Велико Търново бе домакин на Държавното първенство по спортно катерене за мъже и жени в неделния ден -19.06. В разгара на лятото едновременно с това Държавно първенство се проведе и кръг от купа ,, България “ за момчета и момичета до 13 г. в дисциплината трудност.

продължава>
     

Страница 13 от 747

Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж